Nieuw pretpark krijgt Flying Coaster in Wales

Er zijn plannen bekend gemaakt om een nieuw pretpark te openen met 7 achtbanen en dat 2 keer zo groot zal worden als Oakwood. Het nieuwe pretpark moet komen te liggen in Llanelli (Wales, Verenigd Koninkrijk).

Gateway Resort heeft de bouwaanvraag ingediend om volgend jaar te starten met de bouw van een nieuwe pretpark met een oppervlakte van 8 hectare vlakbij de A484 in Llanelli. Eigenaar Len Strelley kondigde aan dat het project 2 maal zo groot zou worden als het grootste pretpark van Wales, Oakwood. Vanaf dat het project wordt goedgekeurd, zou het op 2 jaar tijd gerealiseerd kunnen worden en evenveel banen kunnen creëren dan het grote Trostre Steelworks bedrijf.

Foto 2

Ken Strelley: “We gaan de kaart trekken voor de families en een aantal leuke familieattracties bouwen, dit zal meer primeren dan de thrill rides, een beetje zoals Drayton Manor. Het is de bedoeling om 7 achtbanen te hebben en een totaal van 26 attracties.”

Drayton Manor heeft een leuk familie aanbod van attracties, zoals de Family Boomerang Coaster van Vekoma “Ben 10 – Ultimate Mission” en een Gerstlauer Junior Coaster “Troublesome Trucks Runaway Coaster” in het uiterst succesvolle themadeel Thomasland. Het park werd dit jaar nog verkozen tot kind vriendelijkste pretpark van het Verenigd Koninkrijk. Maar het pretpark heeft ook heel wat te bieden voor familieleden die het graag wat enger hebben. Zo staat er Sockwave, tot en met 2014 was dit de enige Stand-Up coaster van Europa, G Force, een X-Car van Maurer en een zeer goede staande vrijeval toren Apocalypse waarvan de bakjes lichtjes naar voren overhellen zodat je wel naar beneden moet kijken.

Strelley wil ook in zijn pretpark unieke attracties voor zowel de jongeren als de oudere in de familie. Een van de attracties zal gebouwd worden door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, zij zullen instaan voor een unieke attractie. Het moet de eerste Flying Coaster van Vekoma worden in Europa. Er zal ook een 4D-Virtual reality simulator komen waarvan er slechts één andere in de wereld te vinden is, en die staat in Canada. Met deze attractie kan je heel wat verschillende dingen bereiken, zo is het mogelijk om virtueel over een heel land te vliegen en adembenemende landschappen te bekijken zoals de Niagra Falls. In Canada opende in 2013 een 4D-Virtuele reality simulator genaamd Fly Over Canada die bekroond werd tot beste nieuwe attractie van Vancouver.

 

Ken Strelley vertelt dat het exacte thema voor het park nog niet helemaal duidelijk is en dat de plannen nog aangepast kunnen worden tot wanneer het project definitief is goedgekeurd. “We hebben gekeken naar het demografische voor het gebied en wat de mogelijke successen zijn voor een groot pretpark zodat we weten of het project haalbaar is of niet.”

Carmarthenshire Council leider Emlyn Dole zei: “Het zijn spannende plannen die meer banen en welvaart voor Llanelli en Carmarthenshire zullen genereren. Toerisme is een booming business hier in de regio en de locatie is geschikt om mensen te lokken van over heel Wales en daarbuiten. Het is goed om te zien dat een lokaal bedrijf wilt uitbreiden en ik kijk uit naar de verdere ontwikkeling en vooruitgang van het project.”

Op de voorlopige plattegrond van het park zijn 7 achtbanen te zien van allerlei verschillende grote en vormen. Onder andere een Vekoma Boomerang coaster genaamd “Boomerang”, een Gerstlauer Bobslee achtbaan genaamd “Bobsleigh”, een achtbaan genaamd “Flyng Wilshman”, een looping achtbaan genaamd “Looper” en een Vekoma Flying Coaster van het type Stingray genaamd “Stingray” zijn op het parkplan te spotten.

Momenteel is er maar 1 Stingray Flying Coaster in de wereld. Deze staat in het Chinese pretpark “Giant Wheel Park of Suzhou” in de provincie Jiangsu en heeft de naam Stingray. Hieronder een video van de spectaculaire achtbaan.

 

Bron: llanellistar