Heeft Parc Asterix plannen voor meerdere nieuwe attracties?

Parc Asterix, gelegen in Frankrijk is momenteel bezig aan de bouw van een zogenaamde Discocoaster van Zamperla. Discobolix zal in het Griekse gebied gebouwd worden en sterk gethematiseerd worden.

Maar daar houdt het niet op, op de website Loisirs Lab’, hield het park een enquête onder de deelnemers over de mogelijke nieuwe investeringen die zullen volgen.  De deelnemers konden stemmen op drie concepten.

In een interview vertelde men al dat 2017 een nieuwe achtbaan met zich mee zou brengen, maar onlangs verschenen ook concepttekeningen van een top spin van Zamperla.

 

Crocos.

In de enquête zaten drie mogelijke attracties, ten eerste de topspin. Deze zou gebouwd worden door Zamperla en een Egyptisch kleedje krijgen, de naam van deze attractie zou Crocos worden.

parks view 3

 

Pegasus

Een tweede concept toont een familycoaster. Deze achtbaan zou de naam Pégase krijgen, naar het mythische paard.

parks view 2

Mythe: Pegasus, is een figuur uit de Griekse mythologie. Pegasus, het gevleugelde paard, ontstond uit een liefde tussen de gorgo Medusa en de zeegod Poseidon. Hij kwam ter wereld uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde.

Toen Bellerophon met Pegasus naar de hemel wou opstijgen wierp Pegasus hem af, vloog verder en kreeg een plaats onder de sterren.

Aan de concepttekening kunnen we zien dat deze achter het vliegend tapijt Le cheval de Troie zou komen te liggen.

 

Thor

Thor zou een Flying Coaster worden. De locatie van deze is moeilijk af te leiden uit de concepttekening, aangezien deze niet zo sterk uitgewerkt werd. Wel opvallend is het kleurenschema, dat lijk overeen te komen met dat van Goudurix.

parks view

 

Mythe: Thor is de dondergod in de Noordse en Germaanse mythologie. Hij was een zoon van Odin en de aardgodin Fjorgyn.

Als kind was hij al sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjölnir maakte hem nog sterker. Thor was bevriend met Loki en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos.

Of een van deze concepten daadwerkelijk gebouwd zal worden is momenteel moeilijk in te schatten, al kunnen we enkel hopen van wel.

 

Bron en foto’s: Loisirs Lab’ gedeeld door Parks View