Testritten van start op China’s hoogste, snelste en langste houten achtbaan

In het nieuw pretpark Wanda City Theme Park (Jiangxi, China) zijn de testritten van de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van China volop aan de gang. De spectaculaire achtbaan heeft de naam Viper gekregen en is gebouwd door het Amerikaanse Great Coasters International (GCI).

Wanneer je in de achtbaan stapt, brengt een kettinglift je naar een hoogte van 49 meter. Vervolgens komt een drop van 43,4 meter waardoor je een snelheid behaald van 100km/u. Tijdens de lange rit van 1557,8 meter wordt een hoge snelheid aangehouden.

Great Coasters International die de achtbaan heeft gebouwd, plaatste een filmpje van de eerste testrit op hun Facebookpagina met het onderschrift: “Zie hoe Viper zijn eerste testritten maakt. We hebben een monster gecreëerd!” GCI kennen we bij ons van Troy (Toverland), Wodan (Europa Park) en Joris en de Draak (Efteling). Ook de nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne zal gebouwd worden door GCI.

In het Wanda City Theme Park worden momenteel 5 achtbanen gebouwd. Naast Viper komt er ook nog een spectaculaire achtbaan van Intamin. Hoe die achtbaan er juist zal uitzien is nog niet bekend, maar hij zal een hoogte van 74 meter hebben en een snelheid van 136km/u bereiken. De naam van de achtbaan wordt: “Havoc in Heaven Palace”. Beijing Shibaolai Amusement Equipment zal instaan voor een andere spectaculaire achtbaan met 6 inversies. De achtbaan die “Soaring Dragon & Dacing Phoenix” zal noemen, zal een Loop, Cobra Roll, In-Line Twist en Interlocking Corkscrews krijgen. Er zijn twee treintjes die elk hun eigen naam hebben. De ene noemt Dragon en de andere noemt Phoenix. Verder komt er ook nog een wilde muis en een junior achtbaan naar het park.

Wanda City Theme Park is een nieuw pretpark in China dat zal openen op 25 mei 2016. Het park is eigendom van de Wanda Group die momenteel bezig is met de bouw van nog 4 andere pretparken. In de andere parken worden eveneens spectaculaire achtbanen gebouwd. Zo is men momenteel bezig aan de eerste Dueling Tilt Coaster ter wereld en zal men ook nog de hoogste wing coaster ter wereld bouwen. Daarnaast heeft men ook plannen om de hoogste en snelste rollercoaster ter wereld te openen, dit zou een Intamin Accelerator Coaster worden met een looping na de drop. De Wanda Group wordt geleid door de rijkste man van Azië.

 

Bronnen: Great Coasters International, rcdb

Foto en filmpje:Great Coasters International