Tusenfryd maakt naam nieuwe waterattractie bekend

Dat Tusenfryd volgend jaar een nieuwe waterattractie opent is momenteel al geweten, toch bleef het wachten op een naam en thema, dat maakte het park onlangs bekend. De Rapid River, gebouwd door Hafema, zal een Noors, mythologisch thema krijgen.

De naam van de attractie wordt ‘Ragnarok’, wat in de Noorse Mythologie staat voor ‘het lot van de heersende machten.’ In de geschiedenisboeken werd dit herleid tot ‘de ondergang der goden.’ Het verhaal draait om de strijd tussen de reuzen en de goden. Vuurreus Surt steekt het vuur aan de lont, voor deze strijd, met zijn vlammende zwaard, vernietigt hij nagenoeg alles. Hierbij kwamen de meeste goden, reuzen en monsters om in een kosmische strijd.

Ragnarok is niet enkel een eindpunt maar ook een beginpunt. Na het gevecht zal de wereld geteisterd worden door natuurrampen en uiteindelijk verzwolgen worden door de zee. Nadien komt de wereld opnieuw uit de golven omhoog, frisser en beter dan ooit. De goden worden herboren en de wereld wordt opnieuw bevolkt door twee mensen die alles overleefden.

ob_04c258_2

Ragnarok is een rapid river gebouwd door het Duitse Hafema. Bij ons beter gekend van projecten zoals River Quest (Phantasialand), El Rio (Bobbejaanland) en Djengu River (Toverland).

De opening van deze attractie is voorzien voor de zomer van 2016, er gaat een investering gepaard met deze nieuwigheid van ongeveer €5.000.000.

 

Bron: Tusenfryd, Wikipedia

Foto en filmpje: Tusenfryd