Sunway Lagoon pakt volgend jaar uit met een unieke Wilde Muis achtbaan

Sunway Lagoon is het grootste themapark resort van Maleisië. Dit park is onderverdeeld in een pretpark, waterpark en wildpark. Meermaals behaalde het park al prijzen voor beste waterattracties.

 

Voor het volgende seizoen zal het park uitpakken met een nieuwe achtbaan. Bij Wilde Muis denken we uiteraard meteen aan achtbanen als Speedy Bob in Bobbejaanland en Kopermijn in Drievliet, leuke baantjes, maar geen blikvangers. Dat zal bij de wilde muis van dit park alvast anders zijn.

Het ritverloop van deze achtbaan zal totaal anders verlopen dan bij traditionele achtbanen van dit type. Het parcours is veel uitgestrekter, maar nog steeds getypeerd door de scherpe bochten. De rit van deze baan zal niet zomaar eindigen in de eindremmen, men zal eerst een splash maken in het water, zoals bij een watercoaster.

De achtbaan zal 300 meter lang worden en gebouwd worden door Interlink, een bedrijf gelegen in het Verenigd Koninkrijk. De wagentjes zullen plaats bieden aan vier passagiers en een hoverboat thema krijgen.

Bron: VHcoasters