Wereldprimeur in Fårup Sommerland

Het Deense Fårup Sommerland heeft een wereldprimeur gelanceerd. In het herfstseizoen lanceerde het park namelijk Fårup Liveseat. Fårup Liveseat is een live stream van je ritje op Orkanen, de vekoma suspended achtbaan van het park. Het systeem werd ontwikkeld in samenwerking met Broadband Nord.

Hoe werkt dit nu? Wel op de laatste 2 zitjes van de achtbaan werd een camera geïnstalleerd. Deze filmt de personen die in deze zitjes zitten. Via een wifi-systeem van het park en een speciale barcode (die je kan scannen aan de ingang van de achtbaan) kan je dan het filmpje live bekijken. Met andere woorden, terwijl je vrienden in de achtbaan zitten kan jij hun ritje rechtstreeks volgen op de gsm of tablet en kan je dus hun reactie live meemaken.

De zitjes zijn zodanig  gemarkeerd dat je dus weet dat je gefilmd wordt en dat iedereen die de code gescand heeft je kan volgen. Dit systeem is uniek en Fårup is het eerste park dat het aanbied.