Goudwanggibbon geboren in Burger’s Zoo

Burger’s Zoo is blij met de geboorte van een Goudwanggibbon. Het kleintje zag afgelopen woensdag het levenslicht, alles lijkt goed te verlopen. Het kleintje is af en toe te zien in het binnenverblijf.

 

Het jong gaat nu nog niet naar buiten. Wanneer het volgende week nog steeds boven de 10 graden is, gaat het jong volgende week voor het eerst naar het buitenverblijf. Als je als bezoeker goed kijkt bij het binnenverblijf kun je met een beetje geluk wel een glimp van het jong opvangen.

De draagtijd van een gibbon is ongeveer 7 maanden en jongen verlaten hun ouders rond acht jaar. Gibbons zijn monogaam en leven in familiegroepen (koppel + jong). Net als bij de siamangs wordt er elke ochtend ‘gezongen’ door de man en vrouw. Het is een duet, waarbij man en vrouw ieder hun eigen roep hebben. Het sexen van jonge gibbons is erg lastig. Jongen worden beige/lichtbruin geboren kleuren na zo’n 6-8 maanden zwart. Mannetjes blijven zwart, vrouwtjes kleuren wanneer ze volwassen worden weer terug naar bruin/beige.