Europa-Park krijgt nieuwe achtbaan in 2016

Het Duitse pretpark Europa-Park gelegen in het Zwarte woud, zal in 2016 opnieuw een achtbaan openen. Dit nieuws is zopas bekend gemaakt.

Meteen na sluiting van het zomerseizoen 2015 begint Europa-Park al aan de voorbereidingen voor het nieuwe themagebied Ierland dat in het voorjaar van 2016 als 14e themagebied een plaatsje krijgt in het park. De bestaande Kinderwereld zal een enorme facelift ondergaan en er komt een nog groter aanbod voor de gehele familie. Jong en oud kunnen zich opmaken voor nieuwe avonturen, attracties en een grote indoor speelhal in typische Ierse stijl.

In dit Iers themagebied zal er ook een nieuwe achtbaan gebouwd worden voor de allerkleinsten. De achtbaan zal de vorm van een ovaal hebben en wordt 80 meter lang. De familie Mack is de eigenaar van Europa-Park en hebben al 10 achtbanen gebouwd in het park. Ook deze nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides.

Door de nieuwe achtbaan komt het totaal op 13 te liggen. In 2013 opende het park nog de aangedreven achtbaan met draaiende karretjes in het thema van Arthur.

 

Bron: rcdb