Illusionist Derren Brown stelt nieuwe attractie van Thorpe Park voor

Derren Brown noemt zichzelf de beheerser van je geest. Deze man mocht de nieuwe attractie van Thorpe Park bekend maken in een videofilmpje. Deze attractie zal openen in 2016 en beloofd uniek te worden.

Derren werd in 2000 bekend toen zijn shows vertoond werden op Channel 4. In de show toont hij illusies, hypnose en andere knappe trucs. De man beweert dat zijn illusies volledig tot leven zullen komen in deze nieuwe attractie. Deze nieuwe en tevens unieke attractie werd zo ontworpen dat ze de geest van de berijders kan manipuleren. Opening is voorzien in maart 2016.

De themamuziek voor de attractie zal gecomponeerd worden door IMAscore, dit is de eerste keer dat Thorpe Park beroep doet op deze Duitse componisten. Voor Merlin is het niet de eerste keer dat ze muziek in haar parken laat componeren door IMAscore. Onder andere Heide Park heeft heel wat attracties die een soundtrack kregen van IMAscore.

Al enkele weken duiken her en der foto’s op van de bouwwerken, toch hield het park de lippen stijf op elkaar over wat het precies zal worden.

Op de website ‘www.mindswanted.co.uk’ kunnen de fans de bouw volgen en krijgen ze af en toe hints naar wat het uiteindelijk zal worden.

De bouw wordt zorgvuldig afgeschermd van de buitenwereld, het blijft topgeheim wat er allemaal te gebeuren staat. Het enige dat men al vertelde is dat de attractie een oppervlakte in beslag neemt van 2.306 m2. 1000 gespecialiseerde mensen werken aan het project mee.

Thorpe Park sprak Derren Brown aan omdat het psychologische van zijn shows zeer interessant vonden voor de attractie. Uiteindelijk creëerden ze met zijn samenwerking een rit die maar liefst 13 minuten zal duren.

Mike Vallis, de directeur van het park vertelde het volgende: “We begonnen onze zoektocht naar een nieuwe, opwindende ervaring ongeveer drie jaar geleden, we betrokken Derren hierin omdat het psychologische ons enorm aansprak.”

“We vinden het geweldig om Derren Brown de eerste details te laten onthullen, van wat de meest opwindende openingsceremonie van 2016 wordt. Het creatieve concept komt volledig van Derren, we hebben de laatste drie jaar intensief met hem samen gewerkt. Dit wordt onze grootste investering ooit, 1000 mensen werken aan deze attractie. De attractie wordt uniek in de wereld, we hebben dan ook zwaar geïnvesteerd om de modernste technische snufjes te gebruiken. De bezoekers zullen hun eigen geest niet meer kunnen vertrouwen. Dit is de allereerste ‘Smart’ pretparkattractie, iets wat je normaal niet zou verwachten in een pretpark.”

Derren vertelt: “Deze attractie helpen ontwikkelen was de grootste uitdaging die ik al aan ging. We werken nu al drie jaar aan dit project en het is zeer opwindend. We leggen nu de laatste hand aan het idee dat ik al heel lang wou uitwerken. Wat je kan verwachten is een mix van magie, psychologie, verwarring en een leuke portie show. We houden de laatste details geheim, maar ik kan al wel vertellen dat je in deze attractie een reis zal maken zoals geen andere. Niemand zal in deze attractie dezelfde ervaring beleven en men zal het verschil niet kunnen zien tussen wat echt is en wat niet.