Cinecittà World niet failliet en zal terug opengaan in 2016

Op 8 november werden valse geruchten verspreid via de lokale pers dat het Italiaanse pretpark Cinecittà World failliet was verklaard en niet meer zou openen in 2016.

Op 8 november werd gemeld dat de aannemers en onderaannemers die bij de bouw betrokken waren, nog steeds niet betaald zouden zijn geweest, alsook de facturen van andere leveranciers. De rechtbank in Rome zou een onmiddellijke stopzetting van de activiteiten bevolen hebben. De schulden zouden in de tientallen miljoenen euro’s oplopen omdat er dit jaar nog minder bezoekers waren dan vorig jaar. Dit nieuws blijkt dus niet te kloppen.

Nu is er een nieuwe wending in het verhaal. Het nieuws zou zijn verzonden door de tegenstanders van het park en zouden niet kloppen. Cinecittà World is eigendom van de IEG Group (Italiaanse Entertainment Group). Bij de bouw van het themapark heeft het een beroep gedaan op de samenleving ICUN (Italiana Costruzioni Ulisse Navarra Spa) om het park te bouwen. ICUN heeft het werk verdeeld onder verschillende onderaannemers.

Het zou ICUN en niet Cinecittà World zijn die de onderaannemers niet betaald heeft. Cinecittà World heeft ICUN wel betaald en daarom dient Cinecittà World op hun beurt klacht in tegen ICUN voor het niet doorbetalen aan de onderaannemers en het beschadigen van hun imago. Cinecittà World zal haar 3de seizoen nog steeds starten op 24 maart 2016.

 

Bron: Il Tempo

Foto: Cinecittà World