Nieuwe internationale prijs voor Puy du Fou

De Thea Award werd toegekend aan « De Geliefden van Verdun » voor beste attractie ter wereld

Maandag 23 november 2015 — De nieuwe show die Puy du Fou in 2015 creëerde, de Geliefden van Verdun, sleept de prestigieuze “Thea Award for Outstanding Achievement” in de wacht, de award voor beste attractie ter wereld. Dit werd bekend gemaakt tijdens de IAAPA Expo (The International Association of Amusement Parks)1, waar professionals uit de hele wereld samen komen om er te ontdekken wie de laureaten zijn van de Themed Entertainment Association (THEA) Awards 2016.

Al meer dan 16 jaar belonen de Thea Awards, de zogenaamde « Oscars » van de sector van de vrijetijdsparken, grote successen in de wereld van entertainment van over de hele wereld.

Deze prijs werd vooral toegewezen door de technische en artistieke uitmuntendheid van « De Geliefden van Verdun ». Dit spektakel brengt de Grote Oorlog op een spectaculaire, ontroerende en meeslepende manier tot leven via de briefcorrespondentie van een soldaat aan het front met zijn verloofde tijdens de tijdelijke wapenstilstand voor Kerstmis. De prijs beloont de creativiteit van de teams van Puy du Fou die alle spektakels bedenken en realiseren.

Puy du Fou, het tweede grootste themapark in Frankrijk, werd al twee keer verkozen tot Beste Park ter Wereld : het won de Thea Classic Award in 2012 en de Applause Award in 2014. Het park bevestigt hiermee opnieuw zijn internationale omvang als een van de grote spelers in de sector van spektakel en parken ter wereld. Zijn inzet om steeds de creatieve grenzen van het spektakel en de artistieke innovatie te willen verleggen, wordt hiermee duidelijk beloond.

Het team van Puy du Fou zal deze prijs officieel in ontvangst nemen op zaterdag 2 april 2016 in Los Angeles.

Bron en foto: Puy Du Fou