Bouw achtbaan Walibi Holland in hogere versnelling

Dat Walibi Holland volop bezig is met de bouw van een nieuwe achtbaan hoeven we jullie uiteraard niet meer te vertellen. Deze ‘Crazy Leipe Ride’ is het gespreksonderwerp op menig forums. Het park hult alles in een waas van mysterie, geen naam bekend, geen details over wat voor achtbaan het wordt, enkel het gegeven dat ze uniek zou zijn.

Via Snapchat worden regelmatig mysterieuze filmpjes de wereld in gestuurd, waar niemand echt wijzer van wordt. Ronddraaiende dingen lijken wel de rode draad daarin. Nog maar net stuurde men een filmpje de wereld in waarop te zien was dat men de lifthill aan het plaatsen was.

 

 

Ook zagen we eerder al dat de track zwart en geel zou worden. Verder is er weinig geweten, maar dat was buiten een grote fan gerekend, die stiekem een kijkje ging nemen. Braafjes vanachter het hek kon hij tussen de supports van ‘Crazy River’ door enkele foto’s maken van de lifthill en de first drop.

2015-11-28_015102

De first drop ziet er alvast stevig uit. Voorlopig blijft het nog afwachten welke details er nog vrij worden gegeven, al blijft dat rond draaien van dingen in de beelden heel wat gespreksstof opleveren. Mack rides dat instaat voor de bouw van deze achtbaan, toonde op de IAAPA beurs in Orlando immers een filmpje van Blue Fire met daarop een treintje waarbij het achterste gedeelte draaiende stoeltjes had. Of dit nu een test was die volledig los staat van dit project of gewoon een algemene test blijft voorlopig gissen.

 

De achtbaan zal openen bij het begin van het nieuwe seizoen, nog vier maanden geduld en dan kunnen de eerste fans een ritje wagen op deze nieuwe ‘Crazy Leipe Ride’. De volgende dagen is het dan ook uitkijken naar meer bouwupdates, hopelijk volgen er nog vele.

We wensen Rogier De Groot te bedanken voor het gebruik van zijn foto’s.

Alle bouwupdates kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Rogier De Groot, Walibi Holland

Filmpje: Mack Rides