Bezoekersrecord in Hansa-Park

In Hansa-Park kwamen dit seizoen 2015 maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. De opening van Karnan zorgde ervoor dat meer gasten naar het Duitse pretpark kwamen. Managing Director Andreas Leicht spreekt van een grote groei en kondigt nieuwigheden aan.

Het seizoen is nog maar net ten einde of op de website van Hansa-Park wordt er al afgeteld naar de opening van het nieuwe seizoen op 24 maart 2016. Managing Director Andreas Leicht maakte intussen de balans op van het voorbije seizoen. Het was het meest succesvolle in de geschiedenis van Hansa-Park. Ongeveer 1,4 miljoen bezoekers werden geteld en dat zijn er ongeveer 140.000 meer dan in seizoen 2014.

De belangrijkste reden voor de toegenomen bezoekersaantallen is waarschijnlijk Karnan, de nieuwste attractie van Hansa-Park. De achtbaan, die sinds 1 juli open is, trekt heel veel adrenaline junkies aan. Miljoenen werden geïnvesteerd in deze nieuwigheid en dat loont. “We hebben één van de drie snelste en hoogste achtbanen in Europa.”

Dat de hyper coaster niet alleen voor CEO Andreas Leicht voor opwinding zorgt, getuigen de vele reacties van de bezoekers. Andreas Korb, verantwoordelijke van de website “Coasterfriends” prijst Karnan. Het element in de toren heeft iets speciaals, maar ook de gevarieerde lay-out is enorm leuk. Korb, die meer dan 1550 achtbanen heeft bereden, plaatst Karnan in z’n persoonlijke top vijf.

Maar het is niet alleen de nieuwe achtbaan die meer bezoekers trekt. Ook de Herbstzauber, waarin gedurende twee weken alle themagebieden zijn verlicht. 16 dagen lang zorgen 24 fantasierijke auto’s met ruim 60 prinsessen en sprookjesachtige personages, versierd met meer dan een miljoen lampen, zorgen voor een speciale sfeer die als een magneet werkt. “We hadden fantastisch weer tijdens dit waarschijnlijk mooiste familie-evenement.”

Om ook in het nieuwe seizoen attractief te blijven, zal Hansa-Park in de loop van 2016 2 nieuwe attracties openen. Het zullen zeker geen thrill-attracties worden maar eerder iets voor de hele familie. Eén daarvan zal zeker een nieuwe 4D-film worden.

Of er in de nabije toekomst een extra achtbaan komt, is nog onzeker. Uiteindelijk beslissen de gasten mee wat ze willen. “Hopelijk halen we komend seizoen dezelfde bezoekersaantallen als het voorbije seizoen.”