Dan toch geen groen licht voor de hoogste achtbaan ter wereld?

Skyplex is een gigantisch project in Orlando, Amerika. Het project dat een 174m hoge toren omvat zal niet ver weg liggen van Universal Studio’s Orlando. Het project mikte op een aantal wereldrecords. Maar jammer genoeg is de kans klein dat het er ook effectief komt.

Skyscraper (152m) zou de hoogste achtbaan ter wereld worden en Skyfall (137m) de hoogste vrije val toren ter wereld. Ook zou er een 180 meter hoge kabelbaan komen. Meer weten over dit project?

De Skyflyer (130m) en een reuzenrad van 130m werden ondertussen al gebouwd en sieren de skyline van de I-Drive 360.

Het project kwam onlangs voor bij de Orange County commissie en de zonecommissie. Jammer genoeg stemden beide partijen tegen het project. Hierdoor is de kans zeer klein dat Skyplex doorgaat. Alles hangt nu af van de provinciecommissie. Als zij ook tegen stemmen dan is het project ten einde.

Een reden voor het negatieve advies zou het naburige Universal Studio’s Orlando kunnen zijn, of dat daadwerkelijk het geval is wordt niet bevestigd. Maar het is geen geheim dat Universal tegen het project is. Volgens hen zou het project het zicht verpesten en zou het totaal niet in de omgeving passen. Daarnaast kan Universal zelf nooit zo’n project bouwen omdat zij niet boven de 60m hoogte mogen gaan.

Vaarwel hoogste achtbaan ter wereld?

Bron: Newsplusnotes.