Zeehondenpups bijna opnieuw naar de zee

De aangespoelde zeehondenpups van deze zomer werden opgevangen in de zeehondenkliniek van SEA LIFE Blankenberge. Voordat de pups winterklaar zijn, dienen ze nog 57 kilo aan vis te verorberen. Wanneer de vijf zeehondenpups rond de 30 kilo per dier wegen is het zover, dan mogen ze in groep terug de zee in. Op dit moment bevinden ze zich in de ‘puppool’, het buitenverblijf van de zeehondenkliniek, en zijn ze te bewonderen vanaf de uitkijktorens van het nieuwe klimavontuur.

De pups mogen nog wat verdikken, Skipper weegt immers 24kg, O’Malley 22kg, Spetter 31kg, Eddy 34kg en Jubiene 25kg. ‘We verwachten dat de vijf pups binnen drie weken voldoende aangesterkt zijn om terug de natuur in te gaan. De pups krijgen gemiddeld drie kilo vis per dag’ aldus Manu Potin, hoofd dierenverzorger.

Het zit er nog niet meteen op voor de dierenverzorgers. Op 22 en 24 september werden er opnieuw gewonde zeehondjes gered door het Rescue Team. De pup uit Blankenberge heeft een gewicht van 13 kilo en is ongeveer vier maanden oud. De koorts is inmiddels gezakt en de wondjes worden verzorgd door de dierenverzorgers. De pup van gisteren uit Middelkerke weegt 14kg, heeft koorts, gaten in haar verhemelte en wondjes op de buik. Ook zij is in goede handen en wordt verzorgd in de zeehondenkliniek. Het is afwachten of deze pups samen met de anderen zullen worden vrijgelaten, gezien ze nu nog erg verzwakt zijn.