Win een kus van zeeleeuw Milo‏

Wereldwijd belanden er tonnen afval in het water. Ongeveer de helft van dat afval is afkomstig van het land. (Via het strand en rivieren die afval meevoeren.) Aan onze kustlijn kun je ongeveer 67.000 kilogram afval vinden. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand. Daarom startte SEA LIFE donderdag 1 oktober met het opruimen van het strand in Blankenberge. De medewerkers van SEA LIFE doen dit niet alleen, ze krijgen hulp van hun bezoekers. Doe mee en maak kans op een kus van zeeleeuw Milo.

Het Zandschooltje in actie

Het derde en vierde leerjaar van het Zandschooltje beten de spits af. Zij hielpen als eersten, samen met Sharky, mee met het verzamelen van afval op het strand. Het verzamelde afval (vooral sigaretten, dopjes, papiertjes, touw, nylondraad) werd naar SEA LIFE gebracht. Ze haalden maar liefst 20 zakken afval op, samen goed voor 7,86 kilogram aan afval. SEA LIFE daagt haar bezoekers uit het record van de school te verbeteren.

Afval verzamelen loont

Wie, als particulier, een zak komt ophalen bij SEA LIFE en er afval op het strand mee verzamelt, krijgt na inlevering 2 gratis tickets voor SEA LIFE.

Scholen die deelnemen aan de actie, krijgen 50% korting indien ze een nieuw schoolbezoek aan SEA LIFE reserveren voor in 2015. Geïnteresseerden nemen contact op met SEA LIFE om de details van de actie te vernemen. Diegene die het meeste afval verzamelt, wint een kus van zeeleeuw Milo.