Plannen duurste attractie Efteling volledig veranderd

De gigantische nieuwe attractie, Symbolica, in de Efteling zal een totaal ander ritsysteem krijgen dan eerst werd gedacht. Er zal voor een transportsysteem gekozen worden met kleine draaiende karretjes. Dat nieuws kan pretparksite Looopings melden. Symbolica zal gaan over de Efteling mascotte Pardoes en het is de bedoeling dat de attractie voor 2020 open gaat.

Tijdens de rit zullen bezoekers via een onzichtbaar spoor in de grond vervoerd worden door een darkride. Ondertussen zullen ze beelden te zien krijgen van Efteling mascotte Pardoes.  De attractie zal gebouwd worden door het Nederlandse EFT Ride Systems, dit bedrijf stond ook al in voor de attracties “Challenge of Tutankhamon” in Walibi Belgium, “Maus au Chocolat” in Phantasialand en “Scooby-Doo Adventure” in Parque Warner Madrid.

Normaal zou Symbolica met een robotachtige arm werken. Bezoekers zouden dan in een soort van tribune zitten die aan een robotarm hangt. Het systeem zou gebouwd worden door Vekoma, maar die plannen gaan dus niet meer door.

Attractiebouwer EFT wil het nieuws voorlopig nog niet bevestigen en houdt de lippen stijf op elkaar. “Op dit moment kan ik niet zeggen dat we voor de Efteling met iets bezig zijn”, laat de directeur van EFT weten.