Vliegende buidelmuis geland in DierenPark Amersfoort

De vliegende buidelmuis is één van de kleinste buideldieren ter wereld en is sinds 23 oktober voor het eerst te zien in DierenPark Amersfoort. Die morgen zijn er tien vliegende buidelmuizen aangekomen.

Het nieuwe onderkomen van de buidelmuizen is speciaal aangepast voor de actieve diertjes, zij kunnen namelijk erg goed klimmen, springen en klauteren. “Het zijn net kleine acrobaatjes en kunnen zelfs zweven,” vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Tussen hun ellebogen en knieën zit een vlies waarmee zij op de luchtstroom kunnen zweven en met hun staart, die de vorm van een veer heeft, kunnen zij hun vlucht sturen.” Deze van oorsprong Australische dieren hebben hun Engelse naam dan ook te danken aan de vorm van de staart: feathertail glider.

De tien buidelmuizen zijn vanuit een dierenpark in Polen aangekomen in Amersfoort en verkennen nu hun nieuwe onderkomen. “Erg leuk om te zien hoe actief zij al zijn, het is echt grappig om naar te kijken,” vertelt de hoofddierverzorger. De vijf mannetjes en vijf vrouwtjes eten en drinken al en lijken zich goed thuis te voelen in De Nacht van DierenPark Amersfoort.