57 deelnemers waagden zich naakt in de achtbaan in Adventure Island

Afgelopen weekend werd in Adventure Island een recordpoging gehouden, men trachtte zo veel mogelijk naakte mensen in de achtbaan te krijgen. Met dit event zamelde men geld in voor het lokale kinderkankerfonds. Men kon £10.000 bij elkaar krijgen.

Het eerste wereldrecord werd vijf jaar geleden behaald in het park. Toen bereden 102 personen naakt de Green Scream achtbaan. Op die manier werd er £20.000 ingezameld voor het ziekenhuis in Southend.

Heel wat van de deelnemers uit 2010 namen ook ditmaal plaats in de achtbaan. Ditmaal 57 deelnemers, een nieuw record zat er dus jammer genoeg niet in, op deze laatste dag van de Britse zomer.

Adventure Island Operations Director Andrew Renton vertelt: “Het is een superleuke dag geweest, met allemaal mensen die er van genoten iets te doen voor het goede doel. We konden op die manier een flinke som geld inzamelen voor het lokale goede doel. We hoorden heel wat verhalen van mensen die direct of indirect te maken kregen met kanker en iets terug wilden doen voor het ziekenhuis. Ik ben er trots op dat Adventure Island hen deze kans kon bieden. Het was leuk geweest het wereldrecord te verbeteren. Maar uiteindelijk hebben we dat nog steeds op onze naam staan.”

Lucy Thomas-Clayton van de Southend Hospital Charitable Foundation voegt daaraan toe: “Het vraagt heel wat lef om je kleren uit te trekken in het bijzijn van vreemden en media uit de hele wereld. We willen dan ook alle deelnemers enorm bedanken die dapper genoeg waren om volledig naakt te gaan en op die manier een mooie som geld konden inzamelen.”