Bouwwerken Pinokkio gestart in Efteling

Op 1 juni 2015 maakte de Efteling bekend dat het Italiaans sprookje, Pinokkio, een vaste plaats krijgt in het sprookjesbos van het park. De Efteling gaat een nieuwe attractie bouwen rond de bezielde houten pop, wanneer hij liegt groeit zijn neus.

In de Efteling zijn de werken voor het sprookje begonnen. Om de werken goed te laten verlopen zijn er verschillende paden afgesloten en nieuwe voorlopige aangelegd. De zijingang van het sprookjesbos is 200 meter verplaatst, zo staat te lezen op een bordje in het park. Bezoekers komen nu het bos binnen bij het verhaal van Langnek, van de Rode Schoentjes kan je dan weer via een nieuw tijdelijk pad naar het verhaal van Roodkapje.

Om het sprookje van Pinokkio te bouwen zal Holle Bolle Gijs verdwijnen, maar deze zal niet uit het park verdwijnen, want Holle Bolle Gijs krijgt een nieuw plekje elders in het park. Ook een eettentje uit 1955 zal verwijderd worden.

De Efteling komt meteen origineel uit de hoek en heeft een bord geplaatst met Pinokkio met een zeer lange neus er op, die zegt: “Je zult mij hier nóóit zien!”. Aangezien Pinokkio altijd liegt weten we dat die er wel zal komen. Verder kan je ook nog op het bord lezen: “Niet liegen Pinokkio! We verwelkomen je graag in het voorjaar van 2016.”

Het park investeert 2 miljoen euro voor de uitbeelding van het verhaal over Pinokkio. Momenteel kan men Pinokkio bewonderen in het Efteling Theater. De musical rond het sprookje is dus een voorproefje op de bouwplannen. De opening is gepland voor het voorjaar van 2016.

De volledige bouw van het sprookje kan in ons bouwtopic volgen.