Shambhala benoemd tot Beste Europese Achtbaan

Kirmes & Park Revue, het Duitse magazine van pretparken, heeft voor de derde keer de Europese Star Award voor ‘Beste Europese Achtbaan’ aan Shambhala toegekend.

Daarnaast is PortAventura tot ‘Beste Themapark van Europa’ uitgeroepen bij de WorldofParks Awards, die ook de voorstelling ‘Celebration’ als ‘Beste Show in een Europees Themapark’ heeft gekozen.

PortAventura, 13 oktober 2015 – PortAventura blijft de nummer één van de recreatiesector in Europa. De verschillende awards die PortAventura heeft gekregen, laten zien dat het park nog steeds leider is in de sector en tonen de belofte van het park om altijd te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

European Star Awards

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben de spraakmakende Europese Star Awards, georganiseerd door het Duitse magazine Kirmes & Park, Shambhala gekozen als ‘Beste Europese Achtbaan’. De achtbaan, die behoort tot de categorie ‘hypercoasters’, werd in mei 2012 geopend en is Europa’s hoogste (76 m) en snelste (134 km/h) achtbaan. Daarnaast is het binnen Europa de achtbaan met de langste afdaling (78 m).
WorldofParks Awards

PortAventura is ook benoemd tot het ‘Beste Themapark van Europa’ door de website WorldofParks.eu. De website heeft daarnaast ook de voorstelling ‘Celebration’ – de show ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het park – uitgeroepen tot ‘Beste Show in een Europees Themapark’. De winnaars zijn gekozen door ongeveer 35.000 lezers, die voor het vierde opeenvolgende jaar zonder twijfel PortAventura op hun favorietenlijstje zetten.

PortAventura

De vier miljoen mensen die PortAventura ieder jaar bezoeken en het grote aanbod aan entertainment en ontspanning zijn het bewijs van deze erkenning. Zes thema’s verdelen het park in een spannende reis over de wereld: de prachtige eilanden van Polynesië, kleurrijk en levendig Mexico, exotisch China, het gevaarlijke maar fascinerende Far West en Mediterrània, de oorsprong van het Resort.

Natuurlijk is er ook nog SésamoAventura, speciaal ontworpen voor gezinnen en de jongste gasten. En misschien wel het grootste hoogtepunt: in mei 2015 kondigde PortAventura haar meest ambitieuze project tot nu toe aan: FerrariLand. Dit is een apart themapark geïnspireerd door het prestigieuze Italiaanse merk, dat eind 2016 wordt geopend.

Het Resort heeft daarnaast ook vier viersterrenhotels en een vijfsterrenhotel met in totaal 2100 kamers, drie golfbanen, een Beach Club en een groot congrescentrum met ruimte voor 4000 personen.

Celebration

Om het twintigjarige bestaan van het park te vieren, host het Gran Teatro Imperial dit seizoen een grote voorstelling. ‘Celebration’ neemt het publiek mee op reis door de muziekgeschiedenis vanaf de jaren zestig tot nu, gepaard met acrobatiek, zang en special effects. Twee zangers, zestien dansers en achttien acrobaten zijn betrokken bij deze voorstelling voor jong en oud.