Miracle Strip at Pier park te koop

Het park gelegen in Panama City Beach in Florida is dit seizoen vroeger dicht gegaan en staat momenteel te koop. En koper zou er mogelijk al zijn. Het park is nog maar recent heropend. In 2013 kreeg het park een nieuwe locatie niet ver van de vorige locatie, waar het veel meer uitbreidingsmogelijkheden zou hebben.

Het park heeft recent nog een bouwvergunning gekregen voor een 57m hoog reuzenrad dat bezoekers een prachtig beeld op de oceaan zou geven. De attractie zou zo’n € 6 miljoen kosten. Deze vergunning zou blijkbaar nodig geweest zijn voor een verkoop van het park. Tevens zijn er ook plannen om de oude sterattractie van het vroegere park opnieuw te bouwen. De beroemde houten achtbaan ‘Starliner’ zal er echter niet onmiddellijk komen. Eerst komt het reuzenrad en daarna misschien de achtbaan.

Het originele park Miracle Strip Amusement Park werd geopend in 1963 en had 1 sterattractie, een houten achtbaan genaamd Starliner Rollercoaster. Deze achtbaan was een out and back achtbaan gebouwd door John Allen in 1963. Deze baan was lange tijd de oudste achtbaan in Florida. Toen het park in 2006 sloot werd de coaster verplaatst naar Cypress Gardens waar het amper 2 jaar operationeel was. Tot 2008 was dit dus de oudste baan van Florida, nu is dit Space Mountain.

Bron Newplusnotes.blogspot.com

Foto : pcbdaily.com,Gadling.com, coastergallery.com