Sfeerverslag: Hirakata Park 7 Augustus

Voorgaande verslagen:

 

Wanna go extreme? Alweer? Ik weet niet hoe het kan maar iedere keer zit er wel zo een dag in mijn vakantie. Wel deze keer is het geen 1200 kilometer maken op een dag, alwel… in ieder geval niet rijdend. Na Ocean Park hebben we gekozen om een kostbare vrije dag uit te sparen een nachtvlucht te nemen met budgetmaatschappij Peach van HK City naar Osaka.
HP001_zps06kqwm31

Okee, het sloopt je nachtrust maar aan de andere kant zie je meteen waarom Japan het “land van de rijzende zon” is!

 

HP002_zpszpu3xzun

We hadden het hotel in de buurt van dit reuzenrad van Intamin. Dan maar even een kijkje nemen.

HP003_zpsdunxooll

Het idee was om Universal te bezoeken, maar door wat ellende met verkeerd bezorgde Wi-Fi hotspots gingen we naar Hirakata Park, wetende dat we anders halverwege de dag terug moesten naar het vliegveld om die hotspot op te halen.

HP004_zpsn6gickup

O ja, en het is vanaf nu dus echt vakantie vieren zoals vroeger, waar je maar weinig van de taal begrijpt en er gewoon weinig van kan maken. Japanners spreken ongeveer zo goed Engels als de gemiddelde Fransman maar in tegenstelling tot de stokbrood- en wijnliefhebbers tonen Japanners wel de wil om je zo goed mogelijk te helpen. En als ze je na ruim vijf minuten niet snappen dan halen ze er een collega bij die een paar woorden meer kan. Anyway, naar binnen in een vrij prijzig park. ¥4400 is best veel namelijk, zo een dertig euro.

HP005_zpsxmfslv60

Maar Jos kan in ieder geval goed kennismaken met de Japanse achtbanen, namelijk met een echte woodie!

HP007_zps6uvmaxum

Eentje van Intamin, erg geinig baantje! Doet me een beetje denken aan de Pegasus die in de Efteling ooit was, alleen dan wel leuk!

HP008_zps4wxuo49j

Mijn 106e woodie alweer! Ver over de helft dus smile

773: 11, XI of gewoon Elf ( 77, Good )

HP009_zpsa3whhaif

Japan <3

HP010_zpsuonqhgzs

Volgende stop, deze kiddie. Opvallend dat in Japan helemaal niet moeilijk wordt gedaan als je de kiddiecoaster in wil, ze laten je er gewoon in, mits het past natuurlijk. Tevens mijn eerste kennismaking met fabrikant Senyo.

774: Peekaboo Town ( 31, Kiddie )

HP011_zpsdo1bbdlr

Japanners zijn van suiker. Is dat waterscherm echt nodig? Antwoord: ronduit nee. De baan zelf is nauwelijks nat en door dat enorme ding krijg je geen druppel water in de boot.

HP012_zpsgfm3mgmb

Ook opvallend in Japan: Je pretpark is niet compleet zonder een reuzenrad. Op Universal en Disney na waren alle parken voorzien.

HP013_zpsdo9kidwe

Helaas ook opvallend: de operations zijn zo traag als wat. De Japanner is een persoon met een extreme hoeveelheid geduld. Gelukkig wel gedisciplineerd, anders was het voordringen bij de vleet. Zelfs in PortAventura is men sneller. Rijdende treinen zijn daarom zeldzaam, zeker als het ook nog eens vrij rustig is waardoor ze iedere keer weer even naar beneden kijken om te kijken of er toevallig nog iemand de trap op loopt.

HP014_zpsjwsfgkgu

Deze staan nu op het menu! Die muisbaan was niet best, de muis spinde letterlijk nergens en was in theorie dus een wild mouse in spinning jasje. Saai als het kijken naar groeiend gras, credit en door.

775: Crazy Mouse ( 42, Disappointing!)

HP015_zpsohrj4dcw

De logflume was wel voorzien van een scoresysteem. Is dat een systeem wat telt hoeveel drupjes er op die enorme voorruit gekomen zijn?

HP016_zpsgtto4zcl

Een rustig park betekent ook geen rij bij de freefall. En gegeven de lage capaciteit van zo een ding lekker niet wachten en steeds maar weer gaan met die banaan! Lekker hoor!

 

HP017_zpsbn2n7y27

Nummero 4 wordt mijn eerste echte Jet Coaster. Een baanontwerp met typisch voor Japan rare flauwe afdalingen maar stiekem worden dit best geinige baantjes. De hellingen lijken eindeloos is wel weer eens iets anders.

776: Red Falcon ( 75, Good )

HP018_zpszvufwqg2

Ook de “babyshower” is te vinden in vrijwel ieder Japans park.

HP019_zpspeffaijg

En als laatste nog een familieachtbaan! Deze achtbaan is mijn lucky 777e! Geinig ding, een kleinere Jet Coaster eigenlijk met gekke bochtjes. Bingoooooo!

777: Fantastic Coaster Rowdy ( 52, Family )

HP020_zpsnx6a9i13

Met de bingo binnen, tijd voor de obscuurdere zaken in het park.

HP021_zpsaqbrptgv

Een of ander vaag spel waarbij je een zakje in een gelijk gewicht moest vinden als degene die je kreeg. We wonnen niets, maar geen idee wat je wel kon winnen. Wie wel?

HP022_zpsjib5ka8u

Volgens Simon had deze kerel veel weg van de mascotte van Enchanted Kingdom in de Filipijnen.

HP023_zpshmlzn4vn

De veel te geweldige trein van mijn lucky 777-achtbaan.

HP025_zpsqwq6lghr

Echt of nep? In ieder geval een Disko met “Patent Pending”…

HP026_zpsrzlwj3lo

Wel….

HP027_zpscqyhaaks

Met het warme weer is deze attractie een uitkomst. Een walk through door een levensgrote koelkast voorzien van een airconditioning die zelfs kouder stond dan bij de Wal Mart.

HP028_zpsxjwhyv9g

HP029_zpsf84bxyxc

Hier nog wat random foto’s.

HP030_zps0kttfqwv

HP031_zpsxsn7qnjm

HP032_zpsiihrr4mc

HP033_zpsdlcbev0y

HP034_zpsjjx2rfwd

HP035_zps2u21n896

In deze tijd nog verschillende rondjes gemaakt in de freefall, Elf en Red Falcon en daarna terug richting vliegveld voor die WiFi spot. Daarna vroeg naar bed na een lange dag en de volgende dag wederom een lange dag naar Universal! Zin in!

 

 

Sfeerverslag door: Jos Boudestein