Gunstig advies voor nieuw pretpark in Bretagne

Er is een gunstig advies gegeven voor de realisatie van het toekomstig pretpark Breizh Land Parc. Het openbaar onderzoek naar het project is afgerond. Breizh Land Parc zal komen te liggen in Surzur (Bretagne, Frankrijk).

Gilles Nizan is projectdirecteur en maakte de plannen voor het nieuwe pretpark bekend in november 2014. Bijna een jaar later is het toekomstig pretpark in de volgende fase terecht gekomen. Nu het project een gunstig advies heeft gekregen is de volgende stap in dialoog gaan met de buurtbewoners om ervoor te zorgen dat ze minimaal last zullen ondervinden van het park. Er wordt gekeken hoe mogelijke geluidsoverlast verhinderd kan worden.


De start van de werkzaamheden voor het park zijn gepland voor november en in april van 2017 moet het park al openen voor het publiek. Breizh Land Parc zal gethematiseerd worden naar het begin van de twintigste eeuw van Groot-Brittannië, ook zal er veel belang gehecht worden aan natuur en planten. Er zullen zo’n 7000 planten gepland worden in het park.

Wat attracties betreft kunnen we onder andere een circus op het water verwachten, maar ook een circus in de lucht boven een net. Verder kunnen we ook nog vliegende stoelen, doolhoven, 3D-cinema en een hoop attracties voor kinderen verwachten.

Er zullen 55 banen gecreëerd worden waarvan 15 met een vast contract. Het park hoopt tussen de 130.000 en de 150.000 bezoekers per jaar te lokken. Het park zal slechts 5 miljoen euro kosten.

Bron: ParcPlaza.net