Recordaantal bezoekers Voor Artis Zoo

Op zondag 27 september bezochten maar liefst 13.662 bezoekers Artis. Dat is een dagrecord. 

Op vrijdag, zaterdag en zondag stroomden bezoekers Artis binnen. De zondag, met het fantastische nazomerweer, spande de kroon met 13.662 bezoekers. De vernieuwingen in Natura Artis Magistra werpen hun vruchten af. De succesvolle zomerperiode werd ingeluid door Artis in bloei. Sinds juni is de eetbare tuin te bewonderen, met planten die eetbaar zijn voor mens en dier. Het was daarnaast het laatste weekend met de traditionele septemberkorting, een actie die al sinds 1852 elk najaar loopt. Tenslotte verzilverden DekaMarkt-klanten hun gespaarde zegels voor gratis toegang. Afgezien van enige verkeersdrukte op zondag om Artis per auto te bereiken, bleek het een populair weekend om Artis te bezoeken.

Artis heeft al meer dan tien jaar een samenwerking met supermarktketen DekaMarkt. Om deze lange samenwerking te vieren heeft DekaMarkt dit jaar olifant Thong Tai geadopteerd, en konden de klanten van de supermarkt statiegeldbonnen doneren. De opbrengst van deze bonnen komt geheel ten goede aan het nieuwe olifantenverblijf.