Piano Plage wordt gebouwd in Frankrijk

Het park Piano Plage werd oorspronkelijk gepland in Namen te België, maar zal uiteindelijk gebouwd worden in Limousine te Franrijk. De initiatiefnemers verwachten een 150.000 bezoekers op jaar basis.

10 jaar geleden begon Didier Hodiamont te dromen over het bouwen van Piano Plage. Hij had vier doelen in zijn hoofd, enkele daarvan werden ondertussen ingevuld.

  • Het eerste was een plaats openen aan de Maas genaamd Piano-Plage in Meuse à Anhée. Dit doel werd bereikt in 2009.
  • Een tweede doel was het creëren van een cartoon genaamd ‘Piano Plage, van droom naar werkelijkheid’, deze verscheen in september 2011. In deze cartoon wordt de weg gevolgd van het idee naar het concept.
  • Derde doel, de opera Piano Plage, deze ging in 2012 in première en trok al meer dan 15.000 toeschouwers, momenteel is de opera op tournee doorheen België en Frankrijk.
  • Vierde doel, het creëren van een themapark.

Om dat laatste doel te bereiken richtte Didier Hodiamont het bedrijf ‘Dreamgest’ op. Dit bedrijf onderzoekt de mogelijkheid tot het creëren van het park. Dit park zal de naam ‘Émotions Musicales, les Géants de la Musique’ dragen. Het kleine bedrijf hoopt nu een eerste fase af te ronden tegen 2019. Maar in tegenstelling tot de eerste plannen zal dit niet openen in België, aangezien men in Namen niet tot een akkoord kon komen.

In Frankrijk vond hij wel de steun van de gemeentelijke en regionale overheden, een van de belangrijkste elementen om dit project te verwezenlijken. Er werd een perceel van 135 hectare aangekocht, waarvan 50 hectare bouwgrond. Dit perceel is gelegen nabij Limousine, Op het grondgebied van Chauffaille in Coussac-Bonneval

Er is een budget beschikbaar van €35 miljoen en de werkzaamheden zullen beginnen in 2017. Dreamgest zal €8 miljoen investeren samen met de gemeente, voor de rest van het bedrag ging men aankloppen bij investeerders en sloot men een lening af van €20 miljoen. Wanneer het park opent in 2019 zal het een 110-tal banen kunnen bieden.