PortAventura viert 15 jaar Halloween-feest vol vermaak

Van 26 september tot en met 15 november is PortAventura de thuis van griezelige wezens uit het hiernamaals. Dit is de start van het zestiende Halloween-seizoen in PortAventura, een spannende tijd voor fans die van horror en griezelen houden.

De afgelopen 15 jaar hebben meer dan 5,5 miljoen bezoekers genoten van de Halloween-sensatie in PortAventura.

Halloween 2015 wordt de beste ooit, met nieuwe shows, speciale weekendactiviteiten voor kinderen in SésamoAventura en twee ‘Black Nights’.

PortAventura, 1 oktober 2015 – PortAventura Resort is helemaal omgetoverd en klaar voor een nieuw jaar monsterlijk plezier. De start van het nieuwe Halloween-seizoen bouwt voort op de bestaande Halloween-traditie, die al 15 jaar bestaat uit griezelig vermaak in het park. Het belooft de beste Halloween ooit te worden!

Hoewel het Angelsaksische festival de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Spanje, was PortAventura één van de eersten die Halloween vierde in het land. Om in de herfstsferen te komen en de verkoop te stimuleren tijdens dit seizoen, heeft het bedrijf grote campagnes geïmplementeerd rondom de viering van Halloween. Tot op de dag van vandaag is Halloween uitgegroeid tot één van de jaarlijkse hoogtepunten in het resort en is het feest een must voor families en jongeren die op zoek zijn naar een monsterlijk goede tijd!

Elk jaar wordt het park versierd met pompoenen, vleermuizen en spinnen en zijn er zombies, vampiers en andere monsters om een onvergetelijke ervaring te garanderen. Met als resultaat dat de afgelopen 15 jaar meer dan 5,5 miljoen bezoekers genoten van Halloween in PortAventura. Van al deze bezoekers komen er 1,3 miljoen uit het buitenland, dit zijn vooral Franse, Engelse, Ierse en Russische nationaliteiten. De groei is constant gebleven: er waren 176.000 bezoekers in 2000, vergeleken met meer dan 500.000 bezoekers vorig jaar.

Er is een hoop ondernomen in de afgelopen 15 jaar om dit succes tot stand te brengen. Mijlpalen zijn onder andere “Selva del Miedo”, de langste enge wandeling in Europa die als eerste de Mexicaanse “Dag van de Doden” folklore naar Spanje brengt en de meer dan 12.000 zelf-geteelde pompoenen die nodig zijn voor het hele seizoen.

Hoogtepunten en nieuwe attracties in 2015

PortAventura komt terug met een speciaal seizoen vol verrassingen, ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het park. Van 26 september tot en met 15 november is plezier gegarandeerd dankzij de nieuwe attracties en ongeveer 150 verschillende wekelijkse shows in het thema van Halloween. Een aantal favorieten van voorgaande jaren zijn nieuw leven in geblazen zoals het monster van Frankenstein en sommigen zijn nieuwe creaties van 2015. Dit zijn bijvoorbeeld “Happy Birthday Halloween”, “Halloween Family Festival”, “Halloween Escape”, “La Muerte Viva” (De Levende Dood) en “Old Wild Halloween”. Bijna 160 professionele acteurs, dansers, acrobaten en stuntmannen combineren hun talenten om een onvergetelijk seizoen neer te zetten vol met monsterlijke magie.

PortAventura heeft een zeer interactieve Halloween gepland dit jaar. Bezoekers spelen een actieve rol tijdens het feest, waardoor ze bang zijn maar vermaakt worden op hetzelfde moment. Dit is de drijvende kracht achter het “Halloween Family Festival” dat plaatsvindt in SésamoAventura, om gezinnen van 10:30 uur tot 17:00 uur te vermaken met verschillende activiteiten. Muziek, dans, mini-disco’s, verrassingen in de Magische Boom, workshops en nieuwe karakters zijn erbij om te zorgen dat de jongste bezoekers een geweldige tijd beleven. Schminken is mogelijk in het park en de meer avontuurlijke gasten zijn uitgenodigd om in een mooi kostuum mee te doen om zo nog meer in de echte Halloween sferen te komen.

De andere delen van het park zijn ook gevuld met huiveringwekkende specials. In México genieten bezoekers van de nieuwe show “La Muerte Viva” (De Levende Dood), gebaseerd op de opmerkelijke folklore van “Dag van de Doden”. In China willen liefhebbers van mysterie en muziek de ongelooflijke “Halloween Espace” absoluut niet missen, met in de hoofdrol Adrienn Banhegyi, wereldkampioen touwtjespringen. Opnieuw opgestaan uit het graf is de legendarische show “Vampires”, terwijl de nieuwe “Old Wild Halloween” in de Far West omgeving het restaurant Emma’s House omgetoverd zien tot “La Posada de la Familia Halloween”. Hier krijgen gasten de mogelijkheid om te genieten van een huiveringwekkende diner show terwijl ze de griezelige familie leren kennen.

Mediterrània is elke dag de host van de “Halloween Parade” met vreemde voertuigen, griezelige personages en “Horror en el lago”. Dit zal het PortAventura opnieuw veranderen in een podium met vuurwerk, vuurshows en in de hoofdrol een monsterlijke draak met het lugubere karakter van de dood.

De beruchte enge wandelingen zijn ook weer terug, inclusief de opmerkelijke “REC EXPERIENCE” passage geïnspireerd door de beroemde film franchise, de “Selva del Miedo” in de buitenlucht en “Horror en Penitence”, het onherbergzame doolhof van de Far West.

Ten slotte zijn er dit seizoen twee “Black Nights”, op 11 oktober de “Nacht van de Vampieren” en op 31 oktober “De Grote Nacht van Halloween”. Tijdens deze avonden is het park open tot twee uur ’s nachts, speciaal voor de echte fanatiekelingen die zin hebben in een unieke maar doodenge ervaring.