Bouw spectaculaire houten achtbaan volop aan de gang

De bouw van de spectaculaire achtbaan Wildfire in het Zweedse Kolmården is volop aan de gang. Wildfire die maar liefst 3 inversies zal tellen wordt waarschijnlijk de spectaculairste houten achtbaan van Europa. Vandaag werd er ook nog eens een indrukwekkende animatievideo van de baan vrijgegeven die u onderaan het artikel kan vinden.

 

Wildfire wordt gebouwd door Rocky Mountain Constructions die al tal van grote achtbanen gebouwd hebben. De topsnelheid van de achtbaan komt op 113km/u te liggen en de hoogte wordt 57 meter. De achtbaan wordt volledig in het landschap verwerkt en zal langs rotsen en bomen scheuren. Wildfire wordt maar liefst 1300 meter lang en zal een drop van 83 graden bevatten. Met deze spectaculaire statistieken zal de achtbaan de hoogste houten achtbaan van de wereld worden en de snelste van Europa. Ook zal het de eerste houten achtbaan met inversies worden binnen Europa.

 

De bouw van de achtbaan is ook te volgen via het YouTube kanaal van Kolmården. Er zijn reeds twee afleveringen verschenen waarin  Rocky Mountain Constructions ons laat zien hoe het gigantisch project wordt gebouwd.

Aflevering 1:

Aflevering 2:

 

In een nieuwe animatievideo is te zien hoe krachtig de baan zal worden. Wij kijken alvast met veel interesse uit naar dit mooi project!

 

De volledige bouw van dit project kan u hier volgen.