Orka overleden in het Franse Marineland

In de Franse Azurenkuststreek vond enkele dagen geleden één van de grootste overstromingen plaats van de afgelopen jaren. Hierbij kwamen twaalf personen om het leven. Ook Marineland Antibes werd getroffen door deze natuurramp. Marineland is een park met heel wat zeedieren zoals dolfijnen, zeehonden, schildpadden, vissen en orka’s.

Enkele weken geleden overstroomde het hele gebied, waaronder het park. Meerdere dieren zaten hierbij als ratten in de val. Meerdere dieren overleden door de gevolgen van de overstroming. Enkele roggen, haaien en schildpadden werden dood aangetroffen in hun verblijven en daar buiten. Enkele schildpadden blijken nog vermist te zijn.

Enkele dierenverblijven stroomden vol modder, andere dieren werden meegesleurd en werden op de parking aangetroffen. Het park was in eerste instantie optimistisch over de gezondheid van de orka’s, toch overleed enkele dagen later de mannetjesorka Valentin. De doodsoorzaak is waarschijnlijk de vervuiling van het water door microben en bacteriën. Valentin werd geboren in het park.

De herstellingen voor Marineland zijn immens, het park zal alvast dit jaar niet meer openen, hoe de toekomst voor het park eruit ziet is nu nog onzeker. Er vinden vele gesprekken plaats voor het heropbouwen van Marineland.

Bronnen: Wonderworldweb, piepvandaag