Koffiekopjes openen zaterdag opnieuw In Plopsaland

Nu zaterdag (31 oktober) zullen de koffiekopjes terug openen voor het publiek. Dit nieuws kan themeparkfreaks u exclusief melden. De koffiekopjes zijn al geruime tijd gesloten door de werken aan het prinsessia-kasteel. Zaterdag zullen bezoekers terug kunnen genieten in de attractie. Tegen 15 december zou ook het Prinsessia-kasteel af moeten zijn.

In oktober 2014 kondigde Plopsa, in navolging van de enorme populariteit van de Studio 100-reeks Prinsessia, de bouw van een Prinsessia-kasteel aan.  Nu, een jaar later, zijn de bouwwerken bijna ten einde. Ondertussen is men volop bezig met de afwerking en begint het kasteel kleur te krijgen .

De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro. “Het zijn dan ook erg ingrijpende werken.”, legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group uit. Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie ‘De Koffiekopjes’ wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. “Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel.

Het Prinsessia-kasteel kadert binnen de grote investeringen die Plopsa presenteert ter ere van het jubileumjaar van Plopsaland De Panne. Na de opening van het allereerste waterpark Plopsaqua De Panne en de hernieuwde Samson & Gert Kermiszone, vormt het kasteel de derde grote nieuwigheid van 2015. Het totale kostenplaatje van deze investeringen bedraagt 20 miljoen euro.

De volledig bouw van het kasteel kan u hier volgen.