Vergane Glorie: Takakanonuma Greenland

Takakanonuma Greenland opende in 1973 maar sloot 2 jaar later opnieuw de deuren. Tien jaar later heropende het park, maar ging opnieuw dicht in 1999. Over het park is er amper informatie te vinden, zelfs een exacte locatie is niet bekend.

 

Takakanonuma Greenland werd geopend in 1973, in het park stonden heel wat attracties zoals een reuzenrad en twee achtbanen. Bobster werd gebouwd door de Japanse bouwer Togo. Jet Coaster werd vermoedelijk gebouwd door Meisho Amusement Machines, ook een bouwer die gelokaliseerd is in Japan.

Amper twee jaar na de opening sloot het park voor een eerste keer. Een officiële reden is niet bekend, maar buurtbewoners beweren dat de sluiting het gevolg was van meerdere ongevallen, waaronder enkele dodelijke, anderen beweren dan weer dat het sloot voor een grondige renovatie.

Na een sluiting van ongeveer tien jaar werd het park nieuw leven in geblazen, ditmaal kon het park wat langer open blijven. In 1999 viel het doek opnieuw voor het park, deze sluiting zou te wijten zijn aan de achteruitlopende bezoekersaantallen, waardoor het park in financiële problemen kwam.

Sinds 1999 ligt het park er verlaten bij, de achtbanen roesten weg en de vegetatie overgroeid de attracties. Foto’s van de glorieperiode zijn amper te vinden, foto’s van de vergankelijkheid des te meer. Toch is het niet zo simpel om het park te vinden, in geen enkel document of op geen enkele kaart lijkt een spoor te zijn van het park. De enige gekende navigatiecoördinaten, leiden totaal niet naar het park.

Urban Explorer wordt ten stelligste afgeraden het park te bezoeken, aangezien het in een gevaarlijke zone ligt na de kernramp in Fukushima. Zij die het toch riskeerden, vertellen dat het park in een eeuwige mist gehuld lijkt te zijn.

Sommige documenten wijzen er op dat de attracties in 2006 afgebroken werden. Maar een Britse fotograaf beweert het park nog bezocht te hebben in 2007. Het park zou volgens hem nog steeds onaangeroerd zijn. Tijdens zijn bezoek maakte Bill Edwards foto’s van de in mist omhulde roestende attracties. Toch heeft niemand deze ooit gezien.

De man zou zijn foto’s geüpload hebben, maar enkel één foto zou op zijn computer verschenen zijn. Op deze foto kan je de parkingang zien, volledig in de mist gehuld, die oplichtte door de flits van zijn toestel. In het midden van de foto, amper zichtbaar, zou er een zesjarig meisje te zien zijn met een witte jurk. Het meisje zou hem aangestaard hebben met een zeer ernstige blik.

Het meisje heeft men nooit kunnen identificeren en de fotograaf lijkt van de aardbol verdwenen te zijn, niemand heeft ooit zijn foto’s gezien.

 

Artikel: Bob Van Dyck

Bronnen, Creepypasta, RCDB,

Foto’s: Viralnova