Europa-Park viert 25e verjaardag van de Duitse hereniging

Europa-Park presenteert een origineel stuk van de Berlijnse muur, dat bewerkt werd door de bekende New Yorkse pop artist James Rizzi. Het stuk dat 4 meter hoog is en 3,8 ton weegt staat aan de ingang van het park en is te bewonderen sinds 1 oktober 2015. Het markeert de Duitse vereniging die 25 jaar geleden plaatsvond op 3 oktober 1990.

Het muurdeel maakt ook onderdeel uit van een speciale tentoonstelling van James Rizzi die zal plaatsvinden tijdens de winteropening van het park. James, geboren in 1950 in New York en gestorven in 2011 in New York, heeft vele fans in Duitsland en hield van pretparken en achtbanen. Hij heeft verschillende kunstwerken gemaakt in Duitsland. In 1989 toen de muur viel was hij zeer geïntrigeerd door de vredevolle revolutie die de val van de muur in gang zette. Daarom ging hij kort na de val naar Berlijn om enkele delen van de muur te kunnen bemachtigen

Het kleurrijke, gelukzalige en levendige kunstwerk kreeg de naam “Borderless Buildings” en maakt onderdeel uit van een 3-deling muurstuk dat Rizzi bewerkte tussen 2009 en 2010. Op het stuk muur zie je de lachende wolkenkrabbers van New York. Het stuk past perfect in Europa-Park zegt Ronald Mack.

Bron: Parkerlebnis.de