Jurassic Park komt naar Universal Studio’s Japan

Onlangs konden we genieten van een nieuwe ‘Jurrasic World’ film in de cinema, exact 12 jaar na de eerste film “Jurrassic Park”. Het was dus voor de pretparkfan aftellen wanneer er een achtbaan zou gebouwd worden rondom deze film. Goed nieuws, er is een nieuwe achtbaan in aanbouw rond het thema van deze film.

“Universal Studio’s Japan” kondigde onlangs aan dat het park een nieuwe achtbaan zal bouwen genaamd “Jurassic Park: The Flying Dinosaur“. Deze achtbaan zal de langste “B&M Flying coaster” ter wereld worden.

Met een track van maar liefst 1124 meter lang, is dit een heuse recordhouder. Jarenlang was dit record gereserveerd voor de achtbaan “Tatsu” in “Six Flags Magic Mountain (USA)”.

“Jurassic Park: The Flying Dinosaur” zal niet alleen de langste achtbaan in zijn soort worden, ook de hoogste. Een lifthill van ruim 37 meter hoog zal zorgen voor de nodige kick en snelheid gedurende het ritverloop.

Deze achtbaan neemt de bezoeker mee in de klauwen van een getemde Pteranodon doorheen het luchtruim. Nadat de bezoekers hebben plaatsgenomen in de coastertrein, zal deze 45 graden naar achter gekanteld worden, zodat men zich in een neerliggende positie bevindt. Hierna rijd de trein het station uit om vervolgens de lifthill te bestijgen. Maak je klaar voor een spannende vlucht.

“Jurassic Park: The Flying Dinosaur” zal officieel worden geopend op 31 maart 2016.

 

Bron:Parkerlebnis.de