Scenic Railway wordt volop getest in Dreamland Margate

Dreamland Margate, gelegen te Engeland, heropende dit jaar na een sluiting van 9 jaar. Tijdens die 9 jaar werden de attracties aan hun lot overgelaten. Het park werd met veel liefde heropgebouwd, maar de blikvanger van het park, een houten achtbaan, was nog niet afgewerkt. Deze achtbaan werd volledig gerenoveerd, maar de werken liepen vertraging op door stormschade.

 

Scenic Railway, zoals de houten achtbaan heet, werd gebouwd in 1920, wat dit de oudste houten achtbaan van Engeland maakt. Na jarenlang verval en een brand aan de houten achtbaan was deze ten dode opgeschreven, toch werd er heel hard gewerkt om deze in ere te herstellen. Praktisch alles aan de achtbaan werd vernieuwd en gerenoveerd.

De heropening laat echter op zich wachten, door enkele tegenslagen tijdens de reconstructie, zoals een storm die een deel van de constructie omver blies. Maar de grootse heropening lijkt nu in aantocht. De achtbaan wordt volop getest.

De trein werd ook volledig gerenoveerd, waardoor deze achtbaan haar ouderwetse charme bewaart. Op de treinen zit, in tegenstelling tot de moderne modellen, een brake man, die er voor zorgt dat de trein afgeremd wordt waar nodig. Bij de moderne achtbanen gebeurt dit automatisch.

Wanneer de achtbaan precies heropent is momenteel nog niet bevestigd, maar de fans hopen alvast dat dit zal gebeuren voor het Halloween event Screamland.

 

Foto’s: Ride Rater.

Filmpje: Rob Warner