Bush Gardens kondigt de geboorte aan van een witte neushoorn

Op 15 oktober werd een vrouwelijke witte neushoorn geboren in Bush Gardens. Het kalfje is in goede gezondheid en wordt verzorgd door de moeder. Het team van Bush Gardens kijkt toe of alles goed verloopt.

De jonge neushoorn weegt 68 kilogram en komt elke dag wat bij. Het eerste jaar groeit een neushoorn heel hard en zal per dag zo’n 2 kilo aankomen.  De witte neushoorn is de tweede grootste zoogdierensoort ter wereld, de grootste is de olifant. Een neushoorn kan wel 2270 kilo wegen wanneer ze volwassen is.

 

 

De witte neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort, in het wild leven nog ongeveer 20.000 exemplaren.

Kisiri is een ervaren moeder, ze heeft al twee jongen op de wereld gezet. De vader, Tambo, is ook heel attent en lief geweest tegen zijn vorige kinderen en het team verwacht net hetzelfde voor zijn gedrag tegen het nieuwe kalfje.