Efteling begint aan de bouw van verblijfsaccommodatie Het Loonsche Land

De Efteling zal de volgende 18 maanden bouwen aan een nieuw vakantiepark dat zal grenzen aan het attractiepark en het golfpark. Men zal hier een investering doen van maar liefst €30.000.000. Het domein zal zo’n 8 hectare groot worden, goed voor 1000 slaapplaatsen.

“Het gaat om een compleet nieuw park met een eigen thematiek: dichter bij de natuur kun je niet komen. Echt anders dus dan Bosrijk, waar we dit jaar de tweede fase van geopend hebben”, verklaart Efteling-directeur Fons Jurgens. De uitbreiding is volgens hem nodig om de groei naar jaarlijks 5 miljoen bezoekers in 2020 mogelijk te maken. “Om meerdaags bezoek met name vanuit het buitenland te stimuleren, moeten we onze overnachtingsmogelijkheden vergroten.”

In het gebied zullen duinwoningen, boomhutten en een appartementencomplex komen. Alsook 90 nieuwe huisjes. Dit alles is goed voor 1000 bedden. De eerste bezoekers zullen hier vanaf 2017 kunnen logeren.

In het natuurgebied, waar de verblijven komen te liggen, is de Efteling al enkele jaren bezig aan het herstel van dit gebied, dit gebeurt in samenwerking met Natuurmonumenten en de Brabants Milieufederatie.

Bron: Brabants Dagblad