45 meter hoge achtbaan voor Movie Park Germany in 2017

Movie Park Germany is alom gekend onder de pretparkliefhebbers. In het park vind je meerdere achtbanen als Bandit, Van Helsing en MP Express. Verder biedt het park heel wat diverse attracties aan, maar fans blijven op hun honger zitten wanneer het aankomt op spectaculaire achtbanen, die een eyecatcher zouden kunnen vormen in het park. Aan die vraag zal het park in 2017 een antwoord bieden met een compleet nieuwe achtbaan van maar liefst 45 meter hoog.

 

De CEO van het park, Thorsten Backhaus trok naar de overkoepelende groep, Parques Reunidos, gevestigd in Spanje, om daar zijn “project 2017” voor te stellen. Hij zou hiervoor ook groen licht gekregen hebben.

In een lokale krant bevestigde een woordvoerster van het park dit nieuws. Er is momenteel een aanvraag ingediend om een bestemmingsplan te wijzigen, want nu is er een hoogterestrictie van 18 meter van kracht. De nieuwe achtbaan zou aan de linkerkant van de ingang komen te liggen.

mpgwoutercoaster

In 2012, toonde Wouter Dekkers, de vorige CEO van het park, die ondertussen aan het hoofd staat van Slagharen, al een keertje in een kerstfilmpje ‘per ongeluk’ een concepttekening van een achtbaan die verdacht veel leek op Shock uit Rainbow Magicland. Of het ditmaal terug over diezelfde achtbaan gaat, of dat er een compleet nieuw plan is, wil het park momenteel nog niet vertellen.

Meer info zou later volgen.

 

Bron: WAZ.de

Foto: Foto: Hans Blossey