Don Eduardo zorgt voor laatste voorbereidingen voor halloween in Bellewaerde

Dit jaar pakt Bellewaerde uit met een nieuw totaalconcept voor Halloween.  In de laatste week voor de start van deze belangrijke periode is Don Eduardo de los Muertos, de ceremoniemeester van Halloween Fiësta Mortal, aangekomen in het park voor een inspectieronde.  Nieuwe spookhuizen, nieuwe show, nieuwe decoratie, … alles wordt vanaf nul opgebouwd.  Vanaf 24 oktober griezelen de bezoekers tijdens Halloween Fiësta Mortal in Bellewaerde.

Nieuw totaalconcept

Sinds 2001 is Bellewaerde een van de eerste Belgische themaparken waar Halloween wordt gevierd.  Na 14 jaar is de Halloweenperiode uitgegroeid tot één van de belangrijkste periodes van het jaar.

Halloween in Bellewaerde is steeds een leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, decoratie en extra Halloween Specials voor jong en minder jong.  Het is nagenoeg het enige themapark in België dat zover gaat in het decoreren van het volledige park.

Dit jaar pakt Bellewaerde uit met een nieuw totaalconcept, Halloween Fiësta Mortal.  Een concept gebaseerd op het Mexicaanse feest “dia de los muertos”, met als ceremoniemeester een geheimzinnige begrafenisondernemer Don Eduardo de los Muertos.

Don Eduardo leidt dit halloweenfeest in goede banen en is vandaag aangekomen in het park voor een inspectieronde.

Angst en verschrikking in de nieuwe spookhuizen en gezellig griezelen

Speciaal voor Halloween Fiësta Mortal zijn er maar liefst drie nieuwe spookhuizen waar de bezoekers de schrik van hun leven kunnen opdoen.  In het Hospital Fa(n)tal is overleven een werkwoord en banen de echte durvers zich door bloederige scènes in het spookziekenhuis.  Op Camping Mortal kamperen staat garant voor een slapeloos nachtje tussen de raarste bewoners.  En in het Freaky Forest ten slotte blijf je maar beter op het rechte pad, want achter elke boom zit er een angstaanjagende verrassing.

Voor de allerkleinsten voorziet Don Eduardo een Halloweenfeest op hun maat met een aangepaste zone vol grappige kleurrijke trollen.  Gezellig griezelen in TrollPark ver weg van alle halloweenfreaks.  Voor zij die toch verder durven dan TrollPark is er ook dit jaar bescherming voorzien.  Aan de ingang kunnen de kinderen een tatoeage vragen waardoor ze tegen alle Halloweenfreaks worden beschermd.

 

Nieuwe show: Mortal Nightmares

Iedereen heeft er weleens last van, een vervelende nachtmerrie waarbij je helemaal bezweet wakker wordt. Meestal ben je blij dat je wakker bent geworden… In deze show droom je met je ogen open en wordt je meegenomen naar een nachtmerriewereld waar de gemene heks “Devilina” het voor het zeggen heeft. De hoofdpersoon Paul probeert te ontsnappen maar keer op keer stuit hij op andere moordlustige karakters. Zal het Paul lukken om zijn nachtmerrie te overleven?

Deze show is in 2012 uitgeroepen tot beste illusieshow ter wereld tijdens de officiële Wereldkampioenschappen Magic. Een echte aanrader voor de hele familie dus !

 

Tweede editie van  Bellewaerde KNT – Halloween Night

Op vrijdag 30 oktober opent Bellewaerde voor jongeren en volwassenen van 18 tot 23 uur.  Tijdens deze tweede editie van de exclusieve avondopening gaat het er extra heavy aan toe met meer dan 50 halloweenacteurs, 18 attracties, haunted houses, scare zones en DJ-sets op 3 verschillende podia door DIMARO, X-Tof, Neon, Laurent Wery, DJ Vinny en vele anderen.  Dit evenement onder het BellewaerdeKNT*-label is afgeraden onder 16 jaar.  Meer informatie op www.bellewaerdeKNT.be (*Kinderen niet toegelaten).

 

Praktisch

Halloween Fiësta Mortal in Bellewaerde op 24 & 25 oktober en van 31 oktober tot en met 8 november 2015.

Tijdens de Mortal Nocturnes op 24, 25 & 31 oktober en 1, 2 & 7 november kunnen bezoekers extra lang genieten van alle attracties en spookhuizen tot 21 uur.  Als afsluiter van de avond is er een spectaculair muzikaal vuurwerk op het Mexicoplein

BellewaerdeKNT – Halloween Night op vrijdag 30 oktober van 18 tot 23 uur.