De Waarbeek, eerste pretpark van Nederland dat 100% draait op écht groene stroom

Familiepark de Waarbeek in Hengelo is het eerste pretpark van Nederland dat volledig gebruikmaakt van duurzame energie. Sinds augustus 2015 draaien alle attracties op wind- en zonne-energie van groene energieleverancier Pure Energie.

Familiepark de Waarbeek wil het duurzaamste pretpark van Nederland zijn. De overstap naar Pure Energie zorgt ervoor dat het doel binnen bereik komt. De windmolens en zonnepanelen van Pure Energie voorzien de 44 attracties sinds deze zomer van groene stroom.

Zorgeloos genieten van groene attracties
“Met de keuze voor Pure Energie leveren we direct een bijdrage aan een beter milieu”, vertelt Joris Bengevoord, directeur van De Waarbeek. “Een kleine stap met groot effect. Door de overstap besparen we de uitstoot van meer dan 190.000 kilogram CO2.” Het pretpark zet al langer duurzame stappen. “Zo hebben we bijna al onze lampen vervangen door LED-verlichting en bestaat ons personeel gedeeltelijk uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duurzaamheid is belangrijk voor ons.”

Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie, is trots op de samenwerking. “De Waarbeek is het eerste pretpark van Nederland dat is overgestapt op écht groene stroom. Daarmee is het relatief kleine park een groot voorbeeld voor andere pretparken. Plezier hebben kan ook op een duurzame manier, die geen schade toebrengt aan het milieu. Dat laat de Waarbeek nu zien. We zijn blij hier met onze groene stroom een bijdrage aan te leveren.”

Over Pure Energie van Raedthuys
Pure Energie is onderdeel van Raedthuys, dat sinds 1995 toonaangevend is op het gebied van duurzame, betrouwbare en betaalbare energie. Pure Energie levert 100% groene stroom aan huishoudens en bedrijven uit eigen wind- en zonprojecten van Nederlandse bodem. Een puur Hollands, duurzaam concept dat niet onopgemerkt is gebleven: de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu hebben Pure Energie twee keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Pure Energie, energie voor het leven.