Hartenhof zal als Symbolica door het leven gaan

Veel Efteling-fans kunnen opgelucht ademhalen: de bouw van ‘Hartenhof’, de nieuwe grootste en duurste attractie ooit gebouwd in De Efteling gaat door! Dat meldt Looopings vanaf attractiebeurs EAS in Zweden. Al krijgt de attractie niet de naam ‘Hartenhof’ mee, maar wel ‘Symbolica’.

In de darkride, vergelijkbaar met Fata Morgana en Droomvlucht, rijden bezoekers in karretjes langs scènes waar de mascotte Pardoes centraal staat. De Efteling was voor de naam op zoek naar een internationale term die ook door anderstalige bezoekers uit te spreken is. Symbolica is een fictieve planeet uit Pardoes’ eigen wereldje.

De nieuwe naam is ook een eerbetoon aan Henny Knoet, de bedenker van Pardoes en Symbolica die in 2013 overleed. Hij was grote voorstander van het feit dat Pardoes een vaste, centrale plek in het park te geven. “Waar bezoekers hem zouden kunnen vinden, want hij liep altijd maar overal en nergens rond,” vertelde hij in een interview. “Iets waaraan mensen konden zien: hier leeft, woont en slaapt Pardoes de Tovernar.”

De attractie ‘Hartenhof’ had in 2012 al klaar moeten zijn, ter ere van de 60ste verjaardag van De Efteling. De locatie waar de attractie zou komen was een groot plein tussen de Pardoes Promenade en uitkijktoren Pagode. Bezoekers zouden langs zeer gedecoreerde scènes gevoerd worden met behulp van kantelbare, rijdende tribunes. De Nederlandse fabrikant Vekoma zou het hypermoderne transportsysteem gaan uitwerken en leveren.

Door onenigheid over dat nieuwe ritsysteem werd de opening al meerdere keren uitgesteld. Uiteindelijk werd de 60ste verjaardag van het park gevierd met Aquanura, een watershow. Daarna kwam Dive Coaster Baron 1898 op de eerste plaats van de nog te bouwen projecten. Deze opende afgelopen zomer. De Efteling belooft dat Symbolica vóór 2020 wordt gebouwd.

Bron: Looopings