Pairi Daiza nodigt kansarme kinderen uit

Pairi Daiza zal in de komende weken 8.750 kinderen verwelkomen uit maatschappelijk kwetsbare milieus. Het gaat om kinderen uit kansarme gezinnen, kinderen die geplaatst zijn in  instellingen,  mindervalide kinderen… Zij worden begeleid door een veertigtal kleine en grote organisaties en instellingen van over heel het land, zoals SOS Kinderdorpen, Caritas, Levenslust, Oranjehuis, de Okkernoot… De actie  wordt gecoördineerd door het Rode Kruis.

Eric Domb, CEO van Pairi Daiza: ‘Wij zijn bijzonder verheugd om deze kinderen een prachtige dag in onze Tuin der Werelden te kunnen aanbieden. Wij hopen dat ze hier wat balsem voor het hart vinden en buiten komen met niks dan mooie herinneringen.’

Door een samenwerking op te zetten met het Rode Kruis, dat zich over heel het land over maatschappelijk kwetsbare kinderen ontfermt, kan Pairi Daiza zich ook in Vlaanderen sociaal engageren. Het park was in Franstalig België  al maatschappelijk actief met deelname aan succesvolle liefdadigheidsacties als Télévie en Cap48.

Er is geen vaste datum vastgelegd. Begeleiders en organisaties kunnen zelf de dag kiezen waarop ze met de kinderen Pairi Daiza bezoeken.