Eerste coaster voor Dubai Park & Resort is klaar

Dubai Park & Resort is een gigantisch complex waar je verschillende parken, hotels, winkels en restaurant kan terugvinden. Naast een Legoland en het Motiongate Dubai Park zullen er ook een Bollywoodpark, Legoland waterpark, Riverland (Restaurant, cafés en winkelzone) en Lapita (Polynesië hotel) gebouwd worden. Momenteel zijn er alleen maar details bekend over het Legoland en het Motiongate park.

Motiongate is een samenwerking tussen 3 filmstudio’s, zijnde Sony, Lionsgate en Dreamworks Animation. Ongeveer een maand geleden brachten ze uit wat we in hun pretpark kunnen verwachten. Meer daarover lees je hier.

Nu pakt het andere park in het Dubai Park & Resort uit met groot nieuws. De eerste coaster van Legoland Dubai is namelijk klaar. The Dragon zal meteen de hoogste en snelste coaster van het park zijn met een hoogte van 16m en een snelheid van 60km/h. De achtbaan is gebouwd door Zierer en staat in het midden van het park. De coaster zal doorheen het Legoland kasteel razen, dat ook op deze plaats gebouwd zal worden.

Het park zal bestaan uit 6 themagedeeltes met zo’n 40-tal attracties. Ongeveer 60 miljoen legoblokjes zullen gebruikt worden om ongeveer 15.000 modellen te bouwen. Dit nieuws is een gigantische stap voorwaarts voor het park dat tegen 2016 klaar moet zijn.

Bron: TimeOutDubai.com

Foto: TimeOutDubai.com