Bagatelle beleefde een topseizoen

Bagatelle sloot haar deuren op zondag 27 september 2015. In het winterseizoen gaat het park vooral met onderhoud bezig zijn en met opknappingswerken. Maar ook een nieuwe attractie zal gebouwd worden voor het komende seizoen. 2015 was alvast een topjaar voor het park. Alleen jammer van de problemen op de Vekoma inverted boomerang achtbaan Triops.

Seizoen 2015 was een druk jaar voor Bagatelle. De spinning coaster Ragondingue kreeg een nieuwe naam: Famous Jack, een nieuwe locatie en een nieuw thema. De Soquet achtbaan Gaz Express kreeg een verfbeurt en er werden verschillende thema-elementen om en rond de baan geplaatst. Ook de winkel aan de ingang, het reuzenrad en de botsauto’s kregen een opknapbeurt. En als kers op de taart werden er twee nieuwe attracties geplaatst, Le Twist’Air, een zweefmolen en Le Kidz Coaster, een big apple achtbaan.

Deze werken hebben hun doel niet gemist. Het park overschrijdt de 300.000 bezoekers, dat was al geleden van 2005. In augustus was er zelfs een dag met 8.500 bezoekers, hierdoor moest het park bezoekers weigeren. De vorige keer dat het park zoveel bezoekers had op 1 dag was in 1999.

Voor het volgende seizoen gaat het park 2 nieuwe restaurants bouwen, eentje aan het meer en een food truck. Ook een nieuwe, leuke kinderattractie kan je verwachten. Daarnaast zal er ook een 2de ingang gebouwd worden en zal de parking aangepast worden. Dat laatste is nodig want door de extra bezoekers zijn er veel fileproblemen ontstaan.

Het park heeft ook hun imago onder de loep genomen. Bagatelle promoot zich als het oudste park van Frankrijk en het park waar iedereen al wel eens geweest is en nog steeds naartoe komt. Dit imago heeft zijn vruchten afgeworpen. Daarnaast werd er nog extra gepromoot voor het 60-jarige bestaan van het park. Allemaal met succes.

Maar hoe zit het nu met Triops? De achtbaan sloot op 4 augustus en is niet meer opengegaan dit seizoen. Een as van de ketting is losgekomen en heeft een deel van de track beschadigd. Daardoor werd ook de elektrische aandrijving opgeblazen. Jammer genoeg zijn er maar 3 identieke modellen van deze baan in de wereld. Daardoor moet er dus een nieuwe ketting gemaakt worden. Voor de veiligheid wordt de hele ketting vernieuwd en niet gewoon gerepareerd. Voor het plaatsen van de ketting is een kraan van 120m nodig. Tegen 2016 zou de baan terug operationeel moeten zijn.

Bron: lavoixdunord.fr