Triops tijdelijk gesloten in Parc Bagatelle

Triops is een hangende boomerang achtbaan gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan heeft er al een behoorlijke geschiedenis op zitten. Ze opende in 1997 als Hang Over in het Zweedse Liseberg, waar ze in 2002 sloot. De baan werd nadien verkocht aan het Griekse Allou Fun Park, maar werd daar echter nooit opgebouwd. In 2005 heropende de achtbaan in het Deense park Sommerland Syd. In 2011 moest de achtbaan echter alweer verhuizen, aangezien het park alle attracties verkocht en later ook sloot. Van 2012 tot op heden is de achtbaan terug te vinden in het Franse Parc Bagatelle.

 

De achtbaan is momenteel noodgedwongen gesloten. Dit meldde het park op hun facebookpagina. “Door technische problemen is het momenteel niet mogelijk om Triops te openen. Ons team doet er alles aan om de achtbaan spoedig weer te heropenen, maar moeten wachten op een speciaal onderdeel.”

Het gaat om een belangrijk onderdeel van de achtbaan dat niet zomaar vervangen kan worden. Men moest dit verzenden naar de fabrikant en moet wachten tot deze het kan herstellen of opnieuw maken. Hoe lang dit precies zal duren weet het park niet. Ze verwachten echter dat het niet snel zal gaan.

Het park zal via de sociale media kanalen melden wanneer Triops opnieuw zal openen en verontschuldigd zich bij de bezoekers voor het ongemak.