Pulsar werd voorgesteld op de Walibi Belgium Fan dag

Tijdens de jaarlijkse fandag van Walibi Belgium, stelde de algemene directeur met veel trots de nieuwe attractie voor 2016 voor. Deze heuse nieuwigheid opent in de lente van 2016. De driemaal gelanceerde watercoaster, die als Pulsar door het leven zal gaan.

Een pulsar is een snel ronddraaiende neutronenster die elektromagnetische straling uitzendt. Deze straling wordt op de aarde waargenomen in de vorm van snelle pulsen. Hoe dit precies in het volledig thema zal uitgewerkt worden is nog een beetje afwachten.

In een filmpje, dat vertoond werd in het 4D-theater van het park konden de fans al een allereerste, geanimeerd ritje maken op deze achtbaan, die de hoogste van België wordt. Tot driemaal zal men gelanceerd worden. De eerste lancering zal je aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt je tot 35m hoogte aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken, is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig.

Tijdens de fandag kregen we de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de bouwwerf van Pulsar. Hier wordt volop gewerkt aan de funderingen van de attractie, je merkt dat de bouw nu echt volop van start is gegaan. De lente van 2016 zal voor Walibi een belangrijke periode worden. Walibi koos voor deze wereldprimeur, omdat men, volgens de directeur, het meest nood had aan een nieuwe attractie die de nodige sensatie weet te combineren met het gegeven water. Volgens de directeur zal deze attractie dat ongetwijfeld ook gaan bieden.

 

Foto’s: Bob Van Dyck

Filmpje: Looopings