Adventure Island wil wereldrecord “naakt in de achtbaan” verbeteren

Onder het motto “LIFE IS A ROLLERCOASTER, JUST GOTTA RIDE IT NAKED?!” wil het park het wereldrecord naakt in de achtbaan verbeteren.

Vijf jaar geleden op zondag 8 augustus 2010 reden 102 thrill seekers naakt in de achtbaan Green Scream in Adventure Island, op deze manier konden ze £20.000 inzamelen voor het Hospital’s Bosom Pals Appeal. Het grootste pretpark met gratis toegang wil haar eigen record verbeteren en nog meer geld verzamelen voor het hospitaal. Het park is nu op zoek naar adrenaline junkies die in adamskostuum een ritje willen maken.

“De nieuwe poging zal doorgaan op zondag 25 oktober om 9.30 u. Dit is de laatste dag van de Britse zomer!” vertelt parkdirecteur Marc Miller. “We kunnen, ondanks dat dit het warmste en droogste deel van het VK is, niet beloven dat het goed weer zal zijn. Als een naakte rit je niet genoeg kan verwarmen, kan een warm welkom dat misschien wel. Ons park staat er om bekend de mannen te vragen om hun T-shirts aan te houden, nu geven we hen de kans om ze uit te trekken, met onze zegen!”

Ditmaal wil het park geld inzamelen voor het Southend kinderziekenhuis en het kinderkanker programma. Men wil £60.000 inzamelen voor een nieuwe afdeling waar men laparoscopische operaties uitvoert. Dit zal de chirurgen in staat stellen de meest moderne en complexe kijkoperaties uit te voeren bij kinderen met kanker en andere aandoeningen. Honderden patiënten zullen hier jaarlijks mee geholpen kunnen worden, waaronder patiënten met darmkanker, prostaatkanker of gynaecologische aandoeningen. Deze patiënten zouden normaal gezien een open operatie krijgen, wat betekend dat ze langer in het hospitaal moeten verblijven, maar ook meer postoperatieve pijn hebben.

Lucy Thomas-Clayton van de Southend Hospital Charitable Foundation vertelt: “Het vorige record was geweldig voor ons, het leverde niet enkel meer dan £ 20.000 op, maar het zorgde ook voor een grotere bewustwording voor borstkanker en het belang van tijdig screenen. Ik hoop dat dit event even succesvol zal worden. We willen de deelnemers vragen, net als bij de vorige editie, om £100 per persoon aan sponsorgeld in te zamelen, maar we aanvaarden dankbaar alle donaties. Het belangrijkste is dat we ons vorige record verbreken en meer geld inzamelen om zo meer levens te kunnen veranderen.”

“Ik kan me niet herinneren dat Ronan Keatin naaktheid vernoemde in zijn lied ‘Life is a rollercoaster’ maar als hij het ziet zitten, verwelkomen we hem hartelijk, net als alle anderen,” grapt Marc. “Om de fantastische prestatie van vijf jaar geleden eer aan te doen, vonden we het wel geestig om dit vreemde wereldrecord over te doen en zo nog meer geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. En net voor Halloween, is het de perfecte tijd om iets ‘eng’ te zien.”

Enkele foto’s van de vorige editie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij: tracy@brera-london.com