Zomerseizoen geslaagd voor Belgische parken

De zomer is nog maar net voorbij en alle pretparken spreken over een goed zomerseizoen. Elk park zag een stijging in de bezoekersaantallen. Nochtans waren de weergoden vaak een spelbreker voor de bezoekers. Want zowel de hitte als de regen in augustus speelden de parken parten.

Boudewijn Seapark

Het Brugse park trok van de paasvakantie tot het einde van de zomervakantie zo een 350.000 bezoekers. Dat is een stijging van 10% tov 2014. Het park kwam onlangs nog in het nieuws omdat een schepen van Herent weigerde om de speelpleinwerking een uitstap te laten organiseren naar het park. Het park zou niet diervriendelijk genoeg zijn en geen educatieve meerwaarde bieden. Nochtans kreeg het park net die week de meeste bezoekers over de vloer. Woordvoerster Geertrui Quaghebeur zei dat negatieve reclame ook reclame is. Het park opende dit jaar geen nieuwe attractie, vorig jaar werd er een waterspeeltuin geopend.

Bellewaerde park

Woordvoerder Kristof Louagie meldt dat het park het vorige recordjaar 2014 evenaart en zelf enkele procenten beter doet. Het succes is volgens hem te danken aan de 10 miljoen die het park investeerde. Zo werd het Grill restaurant volledig afgebroken en werd er een nieuw opgebouwd. Ook een volledige nieuwe duikshow met overdekte tribune en een roofvogelshow werden aan het aanbod toegevoegd.

Walibi

Walibi, dat tot dezelfde groep als Bellewaerde park behoort, haalde 16% meer bezoekers als vorig jaar. Buiten het goede weer zou dit vooral te danken zijn aan het familie ticket dat het park aanbiedt. Hierbij betaalt een gezin van 4 ongeveer 30€ minder voor hun tickets. Een nieuwe attractie werd er niet toegevoegd aan het park in 2015 ondanks het 40-jarige bestaan. Dat werd wel uitgebreid gevierd met een spetterende show. Voor 2016 komt er een nieuwe waterattractie bij in het park.

Bobbejaanland

Bobbejaanland opende als een van de weinige parken dit jaar een nieuwe attractie, The forbidden caves. Helaas was dit niet voldoende om in de maand juli een betere omzet te halen. Gelukkig voor het park werd er in augustus wel een stijging van 3% genoteerd. Woordvoerster Peggy Verelst zegt dat de cijfers sterk afhangen van het weer. Hierdoor heeft het park in juli minder omzet gedraaid.

Océade

Het Brusselse waterpark heeft een goed zomerseizoen achter de rug. Er kwamen 10% meer bezoekers dan vorige zomer. Het park dankt dit vooral aan het weer. Zowel bij regen als bij extreme hitte komen de bezoekers af. De meeste bezoekers kwamen tijdens de warme dagen verkoeling zoeken en ook toeristen vinden hun weg naar het park. 21% van het bezoekersaantal zijn toeristen. Daardoor staat het park in de top 5 van de beste bezochte plaatsen van onze hoofdstad.

Mini-Europa

Het themapark heeft dan weer wel een wisselvallige zomer achter de rug. Voor juli was er een stijging van 7%, voor augustus was dat een pak minder door het regenweer.

Plopsaland De panne

Het grootste pretpark van België trok zo’n 500.000 bezoekers deze zomer. Parkmanager Dirk Wauters dankt dit aan de nieuwe investeringen en aan de goed gevulde evenementen kalender. De nocturnes in Frans of Braziliaans kleedje met een spetterend vuurwerk was een succes. Ook de shows van Prinsessia, Samson en Gert en Ghostrockers was een schot in de roos. Daarnaast vernieuwde het park het Samson en Gert kermisplein en wordt er nog volop gebouwd aan een Prinsessiakasteel. Het kasteel met restaurant en de draaiende theekopjes zou normaal nog dit jaar open gaan. Voor 2016 komt er een houten achtbaan in Heidi-thema bij.

PlopsaCoo

De nieuwe attractie Dino Splash in Coo lokte 40.000 bezoekers meer naar het park dan vorig jaar. De attractie wordt gesmaakt door het publiek bevestigt Parkmanager Jean-Luc Bertrand .Ook de 2 nieuwe levensechte dino’s zijn zeer populair voor het maken van een Dinoselfie. Het park hoopt op dit succes nog wat verder te gaan, voor de herfstperiode staat er namelijk een Dinoween-event gepland.

Plopsa Indoor Hasselt

Het park haalde dit jaar een status quo met dat van vorig jaar. 2014 was het beste seizoen ooit voor het park dus zijn we meer dan tevreden zegt parkverantwoordelijke Carmine Frisenda.

Plopsaqua

Met zo’n 100.000 bezoekers had het nieuwe waterpark van de Plopsa groep zich geen betere start kunnen voorstellen zegt parkmanager Mike Sarrazijn. Dit ligt ver boven onze verwachtingen. Het waterpark dat dit jaar zijn deuren opende staat volledig in het teken van Wicky de Viking. Je vindt er een golfslagbad, wildwaterbaan en verschillende glijbanen terug. Ook een kinderbad en een 25 meter bad behoren tot het aanbod.

Bron: Nieuwsblad