Nieuwe attractie van 5 miljoen voor Tusenfryd

Het Noorse park Tusenfryd, dat tot de groep Parques Reunidos behoort, zal volgend jaar een nieuwe attractie openen. De groep waaronder ook de parken Bobbejaanland, Slagharen en Movie Park behoren, investeert ongeveer 45 miljoen Noorse kroon, omgerekend zo’n € 5 miljoen in een nieuwe attractie.

Volgend jaar zal het park een rapid river toevoegen aan het aanbod. Deze attractie zal volledig in het teken staan van de Noorse Mythologie. Maar eerst moet het park een oppervlakte van 3.500m² vrij maken. Om dat te bereiken moeten er 1200 vrachtwagen rots verwijderd worden, om vervolgens een beton laag van 2000 m³ te gieten. Ongeveer 1,3 miljoen liter water zal er nodig zijn om de attractie draaiende te houden, dat water zal door 2 pompen in een krachtige rivier verandert worden.

De attractie zal een capaciteit hebben van 900 personen per uur. Dit in 9 boten van telkens 9 personen. De bezoeker zal een tunnel, 2 watervallen, een draaikolk en verschillende andere elementen passeren, en dit alles in een Noors jasje gegoten. Op de concept art, kan je ook een kleine drop zien vergelijkbaar met deze van River Quest in Phantasialand. Hoogstwaarschijnlijk zal de bouwer van deze attractie Hafema zijn. De draaikolk is immers een element dat door deze bouwer gepatenteerd werd.

1

De laatste nieuwe attractie die het park opende was Thor’s Hammer in 2013, een shooter dark ride attractie. Dit jaar kreeg de houten coaster van het park een grondige update. Thunder Coaster kreeg nieuwe treintjes van de Gravity Group en een retracking. Naaste deze 2 topattracties heeft het park ook nog verschillende andere coasters zoals Loopen, een loopingcoaster van Vekoma, Speedmonster, een launch coaster van Intamin, een kindercoaster Dvergbanen en een wilde mijncoaster Western-Expressen van Vekoma. Ook een supersplash en log flume is aanwezig.

 

Bron Obald.No.

Foto: Obal.no