Walibi Holland teased fans voor hun nieuwe attractie

Walibi Holland is deze maand begonnen met het teasen voor hun nieuwe attractie in 2016. Het Nederlandse pretpark gelegen in het Flevoland maakte een Snapchat account aan waarop het sinds 19 augustus regelmatig filmpjes plaats met psychedelische beelden op. Ook zijn er kijkgaten geïnstalleerd bij de bouwwerf van de nieuwe rollercoaster.

Wij zetten voor u de afgelopen gebeurtenissen op een rijtje.

 

17 augustus 2015: Walibi installeert een kijk doos

Aan de rand van het bouwterrein zijn drie merkwaardige kijkdozen met speciale effecten geïnstalleerd, alle drie met een ander effect. Wie door donkere gaten in het bouwhek kijkt, ziet achtereenvolgens zwaailichten, stroboscopen, een soort onkruid, spiegels en camera’s. Op de achtergrond klinkt muziek.

 

19 Augustus 2015: Eerste psychedelische beelden

Op 19 augustus stuurt het park haar eerste snapchat de wijde wereld in. Wat te zien is zijn zwevende kwallen die door de ruimte vliegen.

 

26 augustus 2015: Opnieuw verscheen een teaserfilmpje

Ditmaal ging het gepaard met luide, mogelijk industriële geluiden. In het filmpje passeerden beelden van een woestijn, een oog, heel wat felle kleuren, een biochemische symbool en uiteindelijk opnieuw de kwallen.

 

28 augustus 2015: Wederom een nieuwe Snapchat.

Hierin zijn bouwvakkers te zien en een vliegtuig dat achteruit vliegt.

 

29 augustus 2015: Voor de verandering eens een update van de bouwplaats zelf

Walibi geeft een foto vrij van een stukje van de bouwplannen. Het belangrijkste dat we hier op kunnen zien is dat de nieuwe attractie over het spoor gaat. Hierdoor komt er een heel pak meer ruimte vrij voor de nieuwe attractie.

 

31 augustus 2015: Mascha van Till teased fans

De directrice van Walibi Holland, Mascha van Till, vertelt in een nieuwe video over de Crazy Leipe Ride. Halverwege het filmpje vindt op de achtergrond een gigantische explosie plaats, waardoor spullen op de bouwplaats gewichtsloos lijken te worden. De directrice zelf vliegt even later al gillend door de lucht. Wat volgt zijn vage beelden van een digitale klok, een knipperend oog, een raket en een felgeel symbool dat waarschuwt voor een virus en giftige stoffen.

 

2 september 2015: Een nieuwe Snapchat

Deze keer zien we skeletten die achteruit gaan, een soort lolly die smelt en een rennend jachtluipaard die over kop gaat.

 

 

Conclusie: 

Wat de nieuwe attractie juist zal worden is nog steeds gissen. Wat we wel weten is dat de achtbaan door het Duitse Mack Rides gebouwd zal worden en dat de achtbaan 32 meter hoog wordt. Ook is de achtbaan nog niet terug te vinden in de catalogus van Mack Rides en zal het een uniek element bevatten dat nog niet in Nederland en de omringende landen bestaat. De achtbaan zal niet indoor zijn en zal passen bij de slogan “Hard Gaan”.

We kunnen helaas nog geen volledige conclusie trekken uit de beelden, daarvoor zijn ze nog te vaag en onduidelijk. Daarentegen vallen er wel een aantal dingen hard op.

Voor de achtbaan zelf:

  • Het achteruitgaan blijft terugkomen
  • Regelmatig komen er beelden waarop mensen en voorwerpen lijken te vliegen/zweven/vallen.
  • Een jachtluipaard is de snelste katachtige ter wereld en kan snelheden halen tot 115km/u. In amper 3 secondenkunnen ze een snelheid tot 80km/u bereiken.

Voor het thema:

  • In het filmpje dat Masha online zette lijkt er een grote ramp te gebeuren
  • Chemische logo’s en elementen komen regelmatig terug
  • Kwalen en een close-up van een oog zijn ook meer dan 1 keer teruggekeerd.

 

Alle nieuwe updates, feiten en vorderingen zijn hier terug te vinden zijn.

 

Foto’s + Bronnen: Walibi Holland, Looopings, InclinedNL, RideForce, Themeparkfans.nl