Laatste Antwerpse tijger overleden

De Zoo van Antwerpen rouwt, de laatste Siberische tijger Yessie is overleden.  Ze was al enkele dagen futloos en at weinig.
Yessie was al enkele dagen futloos en at weinig. “Haar toestand ging snel achteruit waardoor er werd beslist om haar niet langer te laten lijden,” meldde de zoo op haar facebookpagina. “Dierenarts Francis heeft haar zachtjes laten inslapen. Yessie was een kranige, oudere dame van 17 jaar en we zullen haar missen.”

In juli moest de Zoo ook al Kharlan laten inslapen, deze tijger werd 16 jaar oud. Momenteel staat het tijgerverblijf leeg, maar de zoo wil er alles aan doen om het spoedig weer op te vullen. Men is in internationaal overleg om nieuwe dieren te krijgen, ook de bouw van nieuwe verblijven voor de roofdieren staat nog steeds hoog op de planning.

De Siberische tijger is de grootste ondersoort van de tijger. De Siberische tijger leeft in het grote gebied rond de rivier de Amoer. Daarom wordt hij ook wel de Amoertijger genoemd. Met zijn dikke vacht en onderhuidse vetlaag is hij goed opgewassen tegen de kou die ’s winters in zijn leefgebied kan heersen.

Naar schatting leven er nog ongeveer tussen de 430 en 500 van deze machtige jagers in het wild. In het wild wordt deze tijger ongeveer 15 jaar oud.